• iPhone 5C kod 4013

#1 iPhone 5C kod 4013

przez pawel80 11 kwietnia 2014, 00:21
Witam kolegów mam problem z iPhonem 5C jak w temacie nie można mu przywrócić softu z pod iTunes.
Próbowałem już wszystkiego.
iPhone jest po zalaniu po wyczyszczeniu i osuszeniu oraz wymianie złącza ładowania, włącza się i pokazuje ikonę podłączenia do iTunes (recovery mode)
Daje się wprowadzić w stan DFU, ale nie można mu przywrócić systemu, zawsze wyskakuje błąd 4013, kable usb podmieniane, zakupiony nawet u operatora (20£ :frustry: ), ale dalej mam 4013. Próby ogrywania były dokonane, również z odpiętą płytą główną bez lcd, tylko z baterią i złączem zasilania.

Poniżej zdjęcie, pokazujące w którym momencie wisi iPhone

Obrazek

Może ma kto pomysł w czym tkwi problem.
Bo zaraz mu chyba młotkiem przywalę :D .

Re: iPhone 5C kod 4013

przez Google Adsense [BOT] 11 kwietnia 2014, 00:21

#2 Re: iPhone 5C kod 4013

przez arvika 11 kwietnia 2014, 01:55
Zwykłym młotkiem to nie bardzo. Lepiej iMłotkiem lub iMadłem :D

A na serio... jesteś pewien że naprawiłeś wszystkie usterki sprzetowe po zalaniu? Możliwe że coś jeszcze daje w kość i wywala ten błąd.

#3 Re: iPhone 5C kod 4013

przez pawel80 11 kwietnia 2014, 01:58
Pewny nie jestem dlatego się pytam ;-).
Możliwe, że ktoś już przerabiał podobny problem i będzie łatwiej. :-)

#4 Re: iPhone 5C kod 4013 

przez etypecie 30 kwietnia 2014, 11:43
Jeśli masz najnowszą wersję iTunes i czysty hosts proponowałbym podmianę taśmy zbliżenia, a jeśli to nie pomoże wygrzać układ wifi.

#5 Re: iPhone 5C kod 4013

przez pawel80 10 maja 2014, 14:30
Dzięki za udział w dyskusji. Tak jak kolega etypecie sugerował, w moim przypadku uszkodzony okazał się moduł WiFi.
Po jego wymianie telefon bez problemu przeszedł całą procedurę przywracania softu spod iTunes.

Re: iPhone 5C kod 4013

przez Google Adsense [BOT] 10 maja 2014, 14:30