• Recykling w prowadzenie serwisu.

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. W tym dziale dozwolone są wyłącznie dyskusje dotyczące zagadnień prawnych.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych.
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy, nie pomawiamy.

#1 Recykling w prowadzenie serwisu.

by Usunięty Użytkownik 576 15 April 2014, 21:58
Myślę że sporo kolegów po fachu ma takie czy inne problemy z recyklingiem szrotu pozostałego po naprawach, rozebranym sprzęcie itp.
Chodzi mi o konkretny przypadek. Przychodzi pracownik z firmy xxxx i przynosi mi torbę telefonów komórkowych, kilka laptopów i mówi, że chce to oddać - potrzebuje tylko papier, że zostało to oddane do recyklingu (firma wymienia sprzęt na nowy). I teraz pytanie co dalej. Normalnie to wiadomo uszkodzony czy sprawny sprzęt kupuję na umowę, ale jak to ma wyglądać w przypadku przekazania takiego sprzętu do utylizacji. Czy mam prawo wystawić taki papier, nie mając podpisanej umowy wymaganej przez Ministerstwo Środowiska na zbiórkę i przetwarzanie użytego sprzętu elektronicznego. Ja prowadząc normalnie firmę wszystkie "śmieci" elektroniczne oddaję do punktu zbiórki w naszym PUK-u. Jak to panowie wygląda u was.

Re: Recykling w prowadzenie serwisu.

by Google Adsense [BOT] 15 April 2014, 21:58

#2 Re: Recykling w prowadzenie serwisu.  [SOLVED]

by maciej0227 12 September 2016, 19:13
Nie masz prawa przyjąć nie zgłaszając tego później w GIS.

Re: Recykling w prowadzenie serwisu.  [SOLVED]

by Google Adsense [BOT] 12 September 2016, 19:13