• Płyta główna - uszkodzenie mechaniczne.

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 Płyta główna - uszkodzenie mechaniczne.

ppgg1 18 Квітня 2014, 11:53
Mam pytanie do osób mających doświadczenia z laptopami po upadku. Trafił do mnie właśnie taki laptop, po wstępnych diagnozach i pomiarach postanowiłem podnieść południe SLGZS. Po podniesieniu układu stwierdziłem 5 zerwanych padów obok siebie w rogu układu. Najgorsze jest to, że nie jestem pewny czy pady były zerwane czy przypadkiem nie poleciały z mojej winy :(

Pytanie zasadnicze, czy tak charakterystyczne zerwanie padów (wszystkie obok siebie w samym rogu układu) może świadczyć o ich uszkodzeniu podczas upadku laptopa, czy po prostu nie ma reguły.

Re: Płyta główna - uszkodzenie mechaniczne.

Google Adsense [BOT] 18 Квітня 2014, 11:53

#2 Re: Płyta główna - uszkodzenie mechaniczne.

wab 18 Квітня 2014, 12:17
Po upadku najczęściej zrywają się pady właśnie na jednym z rogów.

#3 Re: Płyta główna - uszkodzenie mechaniczne. 

psssik 21 Квітня 2014, 09:03
Witaj

Jeśli to ty byś zerwał to powinien ci się zrobić makaron, ścieżki oderwane od laminatu wraz z polami ( ile pola nie były puste). Jeśli odpadły same wyprowadzenia od ścieżek to były zerwane mechanicznie przed twoją ingerencją w płytę.

#4 Re: Płyta główna - uszkodzenie mechaniczne.

ppgg1 24 Квітня 2014, 13:07
Jeśli to ty byś zerwał to powinien ci się zrobić makaron, ścieżki oderwane od laminatu wraz z polami ( ile pola nie były puste). Jeśli odpadły same wyprowadzenia od ścieżek to były zerwane mechanicznie przed twoją ingerencją w płytę.

Makaronu nie było, ścieżki są całe, odpadły same wyprowadzenia od ścieżek. Dzięki za konkretną odpowiedź, POCHWAŁA się należy :)

Re: Płyta główna - uszkodzenie mechaniczne.

Google Adsense [BOT] 24 Квітня 2014, 13:07

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей