• Jak nie należy wysyłać laptopa.

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. W tym dziale zamieszczamy wszystko, z czego można się pośmiać - dowcipy, rysunki, zdjęcia, linki itd.
2. Pośmiać się - to nie znaczy naśmiewać się ani wyszydzać. Pamiętajmy zatem o godności drugiego człowieka.
3. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych (z tego nie da rady się pośmiać), a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
4. Staramy siem pisadź poprawnom polrzczyznom ;)
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Jak nie należy wysyłać laptopa.

przez danb 22 listopada 2010, 20:18
W dniu dzisiejszym otrzymałem paczkę od klienta. Jak zobaczyłem co mi dostarczył kurier to mi ręce opadły. Myślałem, że to jakaś pomyłka albo opakowanie się uszkodziło. Po kontakcie z klientem okazało się, że wysłał w oto właśnie sposób z oryginalnym zabezpieczeniem przed kradzieżą sprzętu :P

Obrazek

Obrazek

Re: Jak nie należy wysyłać laptopa.

przez Google Adsense [BOT] 22 listopada 2010, 20:18

#2 Re: Jak nie należy wysyłać laptopa.

przez jr120065 24 listopada 2010, 19:44
Po prostu pogratulować pomysłowości ...

A nie był czasem oburzony , że go serwis niepokoi w takiej "błachej" sprawie - przecież doszedł.

#3 Re: Jak nie należy wysyłać laptopa.

przez Usunięty Użytkownik 402 29 listopada 2010, 00:40
Ja dostałem laptopa w kopercie bąbelkowej niestety ekran nie miał szczęścia. Widać że tuż przed drzwiami musiał upaść na ziemię bo ekran rozlewał się na moich oczach.

#5 Re: Jak nie należy wysyłać laptopa.

przez gathor 15 marca 2011, 14:29
:shock: OMG!!!! :lol: :lol: :lol:

#6 Re: Jak nie należy wysyłać laptopa.

przez Robgie 15 marca 2011, 15:09
No dostałem wiele różnych paczek ale takiej jeszcze nie, co taki człowiek sobie myśli? Chociaż wątpie w to, że myśli.

#7 Re: Jak nie należy wysyłać laptopa.

przez danb 15 marca 2011, 16:14
To zapewne był wkurzony dostawca pizzy. :)

#8 Re: Jak nie należy wysyłać laptopa.

przez Usunięty Użytkownik 402 15 marca 2011, 17:49
Z grzybkami i papryką proszę polane sosem z łindołs7 :lol:

#9 Re: Jak nie należy wysyłać laptopa.

przez satanistik 7 czerwca 2011, 20:01
Ja kiedyś dostałem IBMa t30 z Kanady - duże pudło i laptop dociśnięty na siłę pudłem z głośnikami do jednej ze ścianek. Matryca nie przeżyła , grafika odpadła dopiero po dwóch miesiącach ;-). Ciekawa była też płyta bo z napisem "wyłącznie do użytku serwisowego i jakimiś kabelkami przy transformatorku od LANu. Kolega dostał paczkę z magnetowidem - duże pudło , od góry gąbka i gazety , magnetowid bezpośrednio na dnie ;-).

#10 Re: Jak nie należy wysyłać laptopa.

przez ablacon64 7 czerwca 2011, 20:37
I receive at least once a week some broken part, last week was an LCD:
Obrazek

Unfortunately I don't have a picture but we have received a laptop from a client that was completely dirty by a red earth (powder) and a huge spider jumped out of the box when opened. The spider was so huge that I doubt client didn't see it. Seems he did it on purpose.

#11 Re: Jak nie należy wysyłać laptopa.

przez rj1307 19 października 2012, 19:43
Odświerzę trochę...
Zamawiałem matrycę 15", przesyłka doręczona wczoraj (poczta).....w zwykłej szarej kopercie bez bąbelków! :shock:
Drugi :shock: jak otworzyłem kopertę - matryca w stanie idealnym. Nie dam już złego słowa powiedzieć o poczcie polskiej. :lol:

#12 Re: Jak nie należy wysyłać laptopa.

przez piter58 23 października 2012, 20:59
rj1307 napisał(a):Odświerzę trochę...
Zamawiałem matrycę 15", przesyłka doręczona wczoraj (poczta).....w zwykłej szarej kopercie bez bąbelków! :shock:
Drugi :shock: jak otworzyłem kopertę - matryca w stanie idealnym. Nie dam już złego słowa powiedzieć o poczcie polskiej. :lol:

No brawo dla naszej poczty :lol:

#13 Re: Jak nie należy wysyłać laptopa.

przez michal3411 7 listopada 2012, 23:19
Ja miałem przypadek że koleś mi wysłał 2 matryce w kopercie bąbelkowej - jedna na drugiej, zwrócone do siebie panelem LCD (14,1" i 15" ), szczęście że się za bardzo nie porysowały od siebie nawzajem.
ALE ...
Jedna przyszła rozlana, ale działała (14,1").
Druga była od spodu uderzona i wyskoczyła na niej plama - odciśnięcie.

Zadzwoniłem do "klienta" (tego co ponoć ją sprzedawał) i wspomniałem coś o naleśnikach.

Re: Jak nie należy wysyłać laptopa.

przez Google Adsense [BOT] 7 listopada 2012, 23:19
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).