• Złączone pady na płycie Xbox 360

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Złączone pady na płycie Xbox 360

przez czarekk37 10 lutego 2014, 21:47
Witam. Mam do was pytanko. Po ściągnięciu GPU x360 i wyczyszczeniu cyny na płycie głównej, zauważyłem że niektóre pady na płycie są połączone cyną a wiem, że nie powinny być razem. Próbowałem je rozdzielić poprzez ściąganie jeszcze raz cyny plecionką ale ten czyn nie daje rady. Tu pojawia się moje pytanie... Jeśli kupię drugie GPU z położonymi już kulkami to czy po
wlutowaniu nie będzie miało to znaczenia i konsola zadziała, czy może powstanie zwarcie i wydam tylko niepotrzebnie pieniądze?

Re: Złączone pady na płycie Xbox 360

przez Google Adsense [BOT] 10 lutego 2014, 21:47

#2 Re: Złączone pady na płycie Xbox 360

przez delp 10 lutego 2014, 22:32
Jeśli możesz podaj, co za płyta siedzi w Twoim XBOX oraz pady które masz złączone lub daj zdjęcie, albo wylądujemy w koszu ;)

#3 Re: Złączone pady na płycie Xbox 360

przez czarekk37 14 lutego 2014, 22:33
Witam. Sorry ze tak długo się nie odzywałem... nie miałem czasu. Na zdjęciu
widać 2 punkty w których łacza się pady
Obrazek

#4 Re: Złączone pady na płycie Xbox 360

przez oneeye 14 lutego 2014, 23:04
Ja widzę, że te i kilka obok są połączone ze sobą. Skąd więc wniosek, że powinny być razem?

#5 Re: Złączone pady na płycie Xbox 360

przez krzycho123 24 maja 2014, 20:43
Koledze chyba chodziło o te pady z uszkodzoną soldermaską .

#6 Re: Złączone pady na płycie Xbox 360

przez Vogelek23 24 maja 2014, 20:51
Lutuj śmiało nowy układ - pady są elektrycznie połączone, więc nawet jeśli kulki Ci się złączą, nie będzie to miało wpływu na prawidłowe działanie konsoli.

Re: Złączone pady na płycie Xbox 360

przez Google Adsense [BOT] 24 maja 2014, 20:51
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).