Forum rules: Click here to view the forum rules
- Topic title should contain the brief description of problem.
- Topic message should contain the extended description of problem and, the question.
- It is not allowed to post the attachments with complete documentations or BIOS files nor linking to any 3rd party websites hosting such files. It is only allowed to post the small portion of the documentation (up to one page per post).
- You can only describe one problem per topic. For each another problem you should open a new topic.
- It is strictly forbidden to ask for any kind of documentation or BIOS file. For such requests please use the DOCUMENTATION & BIOS/EFI REQUEST subforum.
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).
Re: Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czasu.
by Google Adsense [BOT] • 17 April 2014, 11:58
arvika wrote:tj21 wrote:Witam
Czy kupował ktoś może u sprzedawcy see-it.pl (laptop-part.pl)? Bardzo prosiłbym o jakieś opinie, jeżeli ktoś miał już z nimi do czynienia? Co prawda ceny układów BGA maja dość ciekawe, ale nigdy o nich nie słyszałem i trochę boje się zakupów tak jakby "w ciemno".
Pozdrawiam
Baza towarów zaciągnięta do sklepu wraz ze zdjęciami od kogo innego. Chcesz kupić 10000 sztuk układu 026 to skrypt cie puści, więc stany magazynowe prawdopodobnie niezgodne z prawdą Kontakt przez formularz, brak telefonu. Po prostu rewelka
W zakładce regulamin, jakieś tam namiary są:
see-it.pl jest Firma Handlowo Usługowa „MMX”, ul. Podgórna 40, 62-064 Plewiska NIP 7821637707. Na stronie plewiska.pl/fhu-mmx/ jest podany tel.
Z ciekawości sprawdzałem ich lokalizacje na Google map, jest tam jakaś jakby "polna" droga. Faktycznie trochę to podejrzane. Kupiłem 3 fabrycznie nowe układy 026, później dostałem potwierdzenie zamówienia z linkiem do układów "Refurbished", opcji za "pobraniem" brak. Przelewu nie zrobiłem. Rozsądek mi podpowiada, żeby się z tego zakupu wypisać.
Pozdrawiam
#483 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czasu.
by Vogelek23 • 17 April 2014, 15:57
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
#484 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czasu.
by arvika • 17 April 2014, 16:11
http://www.odzyskiwanie-danych.com.pl - Odzyskiwanie danych z dysków twardych, SSD, pendrive, kart pamięci, macierzy RAID, CD/DVD. Wszystkie typy uszkodzeń.
http://www.serwisapple.pl
http://sklep.arvika.pl - układy BGA, SMD, części do napraw urządzeń Apple, dla aktywnych użytkowników Elvikom rabat 5%
http://www.serwisapple.pl
http://sklep.arvika.pl - układy BGA, SMD, części do napraw urządzeń Apple, dla aktywnych użytkowników Elvikom rabat 5%
#485 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czasu.
by Vogelek23 • 17 April 2014, 16:27
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
#486 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czasu.
by pawel80 • 17 April 2014, 18:25
Coreix - Colocation, Dedicated Servers, VPS, 24h/365 Human Technical Support https://coreix.net.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój.
Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój.
Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
#487 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czasu.
by adam1114 • 17 April 2014, 18:48
pawel80 wrote:Na ebay, nie mają żadnych produktów wystawionych na sprzedaż, ale za to na aliexpress tak i widać po cenie, że kolega z polski jest po prostu pośrednikiem .
Dystrybutorem to raczej on nie jest, bo na stronie głównej see niema wzmianki o sklepie w Polsce .
SEE chyba nie wystawia się na Ali, tylko eBay.
Ta firma chyba uprawia dropshipping, nie do końca informując o tym.
Ryan z SEE powiedział, że zgłosił to przełożonym, ale wątpię czy coś to da .
#488 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czasu.
by Cyb0rg • 18 April 2014, 00:54
Moim zdaniem omijać z daleka.
Wszystko oparte o skrypt 100sklepow.pl
Później formy płatności jedyne to Przedpłata / karta / raty.
Brak jakichkolwiek konkretnych danych firmy m.in. REGON/NIP.
Ciekawe podejście do reklamacji:
"Reklamacje - Reklamowany towar powinien być zwrócony w takim stanie, w jakim został zakupiony, bez śladów użytkowania"
Wszystko oparte o skrypt 100sklepow.pl
Później formy płatności jedyne to Przedpłata / karta / raty.
Brak jakichkolwiek konkretnych danych firmy m.in. REGON/NIP.
Ciekawe podejście do reklamacji:
"Reklamacje - Reklamowany towar powinien być zwrócony w takim stanie, w jakim został zakupiony, bez śladów użytkowania"
#489 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czasu.
by krzycho123 • 12 May 2014, 19:06
Ja odradzam jakikolwiek kontakt z "Sklep PC-LOTUS" , allegro dor-kom .
Skuszony niską ceną kupiłem 770 refurbished z DC10+ , układ który dotarł to zdjęty bezpośrednio z płyty 771 z powyrywanymi
kondensatorami
Po dłuższej walce i sprawie do allegro otrzymałem zwrot - szkoda czasu na takiego sprzedawcę.
Skuszony niską ceną kupiłem 770 refurbished z DC10+ , układ który dotarł to zdjęty bezpośrednio z płyty 771 z powyrywanymi
kondensatorami
Po dłuższej walce i sprawie do allegro otrzymałem zwrot - szkoda czasu na takiego sprzedawcę.
Please do not request schematics via Email, thanks.
Nie wysyłam schematów na PW ani email.
Nie wysyłam schematów na PW ani email.
Panowie ostrzegam przed sklepem www.see-it.pl i www.laptop-part.pl .Zamawiałem 29-maja-2014 układ N11P-LP1-A3 bo nigdzie nie było a tam niby jest oczywiście nie na miejscu tylko w chinach u użytkownika z ebay SEE. Po paru dniach połapałem się że to jakaś lipa to 02-06-2014 zrezygnowałem z zamówienia , dział obsługi mnie poinformował że nie ma problemu i zwróci pieniążki oczywiście do dzisiaj nie otrzymałem zwrotu, nie odpisuje na emeile , brak żadnego kontaktu. NIE POLECAM !!
"Hawk" rzeczywiście okazuje się w porządku. Co prawda układ MCP67MD-A2 okazał się uszkodzony, ale w rozliczeniu za niego, bez problemu przysłali inny. Mogę ich polecić. Natomiast, na układy których nigdzie nie można dostać ( tak było w moim przypadku z układem MCP67MD-A2) to należy naprawdę sprawę przemyśleć, czy warto ryzykować. Ja już nie zaryzykuję.
radmos wrote:Panowie ostrzegam przed sklepem www.see-it.pl i www.laptop-part.pl .Zamawiałem 29-maja-2014 układ N11P-LP1-A3 bo nigdzie nie było a tam niby jest oczywiście nie na miejscu tylko w chinach u użytkownika z ebay SEE. Po paru dniach połapałem się że to jakaś lipa to 02-06-2014 zrezygnowałem z zamówienia , dział obsługi mnie poinformował że nie ma problemu i zwróci pieniążki oczywiście do dzisiaj nie otrzymałem zwrotu, nie odpisuje na emeile , brak żadnego kontaktu. NIE POLECAM !!
Również, sobie odpuściłem zakupy w tej firmie. Wcześniej kupiłem kilka sztuk 216-0674026. Jak dokonywałem zakupu to wybrałem układy "fabrycznie nowe". Za jakiś czas w zamówieniu w dziwny sposób "fabrycznie nowe" zmieniło się na "Refurbished". Jak składałem zamówienie to kilka razy się upewniałem co kupuje. Późnej dopytywali się czy sprawa aktualna. Postanowiłem zrezygnować i teraz wiem że to była słuszna decyzja. Już samo to, że wprowadzają sobie zmiany we wcześniej złożonym i zamkniętym zamówieniu, niech będzie przestrogą dla wszystkich zastanawiających się nad zakupem w tej firmie.
Jedno wiem na pewno, już nigdy nie kupie układu REFURBISHED !!! Bez jakiejś gwarancji, choćby na włożenie.
Kupiłem układ "BGA CHIP NVIDIA NF-SPP-100-N-A2 REFURBISHED/FV" na aukcji, oczywiście miał być dobry. Ewidentny złom, na starym chociaż wiatrak rusza. W aukcji pisało, że praktycznie bez gwarancji, ale pisało też, że sprawny. NIGDY WIĘCEJ !!!
Sprzedający to: "solidex_2006" Brak chęci załatwienia sprawy.
Kupiłem układ "BGA CHIP NVIDIA NF-SPP-100-N-A2 REFURBISHED/FV" na aukcji, oczywiście miał być dobry. Ewidentny złom, na starym chociaż wiatrak rusza. W aukcji pisało, że praktycznie bez gwarancji, ale pisało też, że sprawny. NIGDY WIĘCEJ !!!
Sprzedający to: "solidex_2006" Brak chęci załatwienia sprawy.
#499 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czasu.
by wieslaww5 • 31 July 2014, 14:08
Kolejny raz PROBLEM przy zakupach w LAPKOP mimo ,że robię tam zakupy sporadycznie to zawsze jest jakiś zgrzyt - układy bga bez wygrzewania nawet nie próbujcie lutować ! Kupiłem wczoraj układ bq24.... nowy - i przyszedł po cynowany gotowy do wlutowania czyli z wylutu !!! no to zrobili przekręt życia za 25 pln. Nie lubię tego typu postów ( może poprzednio sprzedawca mógł nie wiedzieć, że sprzedaje układy źle przechowywane), ale dzisiejszy incydent potwierdza podejście do klienta
Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czasu.
by Google Adsense [BOT] • 31 July 2014, 14:13
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).