• Format dysku PVR - możliwy ?

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać pełny model nośnika oraz skrótowy opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis problemu, co zostało zrobione, wyniki tych działań oraz sformułowane zapytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Format dysku PVR - możliwy ?

przez d2b 25 czerwca 2014, 16:05
Witam,

Czy da się sformatować w jakiś sposób dysk PVR z dekodera np. Orange ( Hitachi CinemaStar C5K500 HCC545016B9A300 ) ?? Może wymiana oprogramowania na jakieś czyste, które pozwoli używać dysku w komputerze ?

Trochę się bawiłem z tym dyskiem, różnego rodzaju programami ale wszystko zakończyło się klapą ;)
Z tego co czytałem to dyski N+ da się sformatować i mogą one potem bez problemu działać w komputerze.

Jakiś ekspert w tej dziedzinie udzieliłby cennych informacji na ten temat ? Czy się da i jaki osprzęt trzeba mieć?

Z góry dziękuję za jakieś informacje w tym zakresie. Proszę bez hejtów :)

Re: Format dysku PVR - możliwy ?

przez Google Adsense [BOT] 25 czerwca 2014, 16:05

#2 Re: Format dysku PVR - możliwy ?

przez erutam20 25 czerwca 2014, 16:16
It is not possible, because this file format works only in PVR decoders.

#3 Re: Format dysku PVR - możliwy ?

przez d2b 25 czerwca 2014, 16:24
Ale ja nie chce odczytywać nagranych danych, tylko chce zrobić z tego dysk do komputera ?

Przed chwilą na 1 ze stron firm, które odzyskują dane znalazłem usługę tego typu. Więc chyba jest to możliwe w jakiś sposób.

#4 Re: Format dysku PVR - możliwy ?

przez Pondzik 11 lipca 2014, 01:46
Tak, da się to zrobić bez problemu, ale po bezpośrednim podłączeniu, przejściówka sata/usb która jest domyślnie zamontowana w tych dyskach skutecznie to uniemożliwia, tak więc jeśli chcesz z niego zrobić dysk do pc to włóż we własną obudowę albo podłącz bezpośrednio.

Re: Format dysku PVR - możliwy ?

przez Google Adsense [BOT] 11 lipca 2014, 01:46
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).