Ćwiczę właśnie reballing i mam w związku z tym pytanie. Wyczytałem na forum, że zdecydowana większość z was używa sit do bezpośredniego grzania. Zakupiłem takowe i proszę mi powiedzieć jak wam się to udaje, że zdejmujecie sito bez grzania i kulki zostają na układzie? Ja jak tylko próbuje podnieść sito to większość kulek zostaje w nim. Pomijam to, że jak smaruję układ topikiem to sito się do niego przykleja i ni jak nie mam pojęcia jak można by je podnieść bez poruszenia kulek. Bardzo podzielcie się doświadczeniem. A może ja mam jakieś słabe kulki? Topnik używam AIM NC254. A kulki dostałem w spadku: fotki etykiety poniżej.
Jeszcze tak mi przyszło do głowy, że na tych kulkach z tego co widzę jest termin przydatności do spożycia 1Y a kulki są z 2011. Czy to rzeczywiście jest istotne? Rzeczywiście się starzeją? Jak tak to jakie nowe kulki powinienem kupić? I czy z innymi kulkami będzie inaczej?
Jeszcze tak mi przyszło do głowy, że na tych kulkach z tego co widzę jest termin przydatności do spożycia 1Y a kulki są z 2011. Czy to rzeczywiście jest istotne? Rzeczywiście się starzeją? Jak tak to jakie nowe kulki powinienem kupić? I czy z innymi kulkami będzie inaczej?