• Kingston Data Traveller 4GB - martwy

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać pełny model nośnika oraz skrótowy opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis problemu, co zostało zrobione, wyniki tych działań oraz sformułowane zapytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.

#1 Kingston Data Traveller 4GB - martwy

przez Anonymous 1 grudnia 2010, 08:20
Koledzy mam problem z pendrive, klientka przyniosła jakiegoś kingstona 4Gb ze złamaną płytką. Lutowałem, ale nie daje znaków życia. Na laminacie są 2 kości pamięci po 2 Gb, wylutował bym kości, ale nie mam, czym to sczytać. Najlepiej było by kupić taki sam, ale pendrive jest dosyć stary i raczej już podobnego nie znajdę. Na pendrive są bardzo ważne dane i jeśli tego nie sczytam to ponoć klientka straci prace. Chciałbym jej pomóc, ale nie bardzo wiem jak? Wszystko, co na nim napisane to Pendrive KINGSTON 4GB DTI mam jeszcze zdjęcie.

Obrazek

Re: Kingston Data Traveller 4GB - martwy

przez Google Adsense [BOT] 1 grudnia 2010, 08:20

#2 Re: Prośba o pomoc Uszkodzony Pendrive

przez benchmarek 1 grudnia 2010, 09:12
Allegro, 1343832688.

#3 Re: Prośba o pomoc Uszkodzony Pendrive  [ROZWIĄZANY]

przez arvika 1 grudnia 2010, 09:25
Szkoda ryzykować wyzerowaniem pamięci, lutując to na inny kontroler. Mając zwykły programator z adapterem do TSOP 48 i tak z reguły sie nie udaje odpowiednio zczytać tych pamięci.
Jesli byłbyś zainteresowany mam do tego odpowiedni sprzęt. Odczytam zawartość bezpośrednio z kości pamięci i potem to zdekoduje.

Podaj oznaczenie z kości pamięci i kontrolera.

#4 Re: Prośba o pomoc Uszkodzony Pendrive

przez Usunięty Użytkownik 402 1 grudnia 2010, 10:01
Szkoda że mieszkasz tak daleko bo bym pod mikroskopem połatał płytkę. Jak nie będziesz miał innego wyjścia to prześlij listem poleconym.

#5 Re: Prośba o pomoc Uszkodzony Pendrive

przez kangunga 1 grudnia 2010, 19:05
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie, pościągałem wszystko z płytki do zera, pobieliłem wszystkie ścieżki i wlutowałem. Pendrive chodzi jak nowy dane odzyskane. Jeszcze raz wielkie dzięki.

Re: Prośba o pomoc Uszkodzony Pendrive

przez Google Adsense [BOT] 1 grudnia 2010, 19:05