Pravila foruma: Klikni tukaj za prikaz pravil na forumu
1. W tym dziale dozwolone są wyłącznie dyskusje dotyczące zagadnień prawnych.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych.
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy, nie pomawiamy.
1. W tym dziale dozwolone są wyłącznie dyskusje dotyczące zagadnień prawnych.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych.
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy, nie pomawiamy.
Re: Re: Jak założyć "mały" serwis komputerowy?
Napisal/-a Google Adsense [BOT] • 28 September 2014, 22:04
Wszystko zależy jakie PKD dodasz. Ja zakładając działalność na ryczałt, wklepałem wiele kodów PKD związanych z działalnością elektroniczną, informatyczną i biurową. Zdziwienie było spore, kiedy dostałem pocztą do wypełnienia PIT przejścia na Vat, związany z jednym z tych numerów PKD. Nie było mi na rękę przechodzić na vat,(choć musiałbym to zrobić w przypadku wykonania takiej usługi) dla świętego spokoju usunąłem ten numer z ewidencji. Ale są też inne niuanse związane z niektórymi PKD (niekoniecznie w branży elektronicznej) takie jak np. licencje i zezwolenia.
Pamiętaj, że doklepanie PKD nic nie kosztuje, a jeśli masz podpis elektroniczny, możesz to zrobić nie wychodząc z domu.
Pamiętaj, że doklepanie PKD nic nie kosztuje, a jeśli masz podpis elektroniczny, możesz to zrobić nie wychodząc z domu.
Re: Jak założyć "mały" serwis komputerowy?
Napisal/-a Google Adsense [BOT] • 5 Oktober 2014, 18:38
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
_______________________________Vse pravice pridržane. Nepooblaščeno kopiranje vsebine te spletne strani ali njenega dela je strogo prepovedano.
Vse blagovne znamke, izdelki ali storitve, objavljene na tej spletni strani, pripadajo njihovim zakonitim lastnikom, so avtorsko zaščitene in se uporabljajo samo v informativne namene.