• Problem z programatorem KB9012

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 Problem z programatorem KB9012

grzewoj 1 Жовтня 2014, 06:26
Mam problem z programatorem svod, nie wykrywa mi modułu klawiatury, po podłączeniu do USB pojawia się komunikat "Keyboard module not found". Sam programator jest poprawnie wykrywany, udało mi się zaktualizować firmware do najnowszego (3).

Prośba o pomoc bardziej doświadczonych w tej materii kolegów, moduł powinien zostać wykryty od razu po podłączeniu do USB jeśli jest zamontowany?

Зображення

Re: Problem z programatorem KB9012

Google Adsense [BOT] 1 Жовтня 2014, 06:26

#2 Re: Problem z programatorem KB9012

delp 1 Жовтня 2014, 07:19
Czy posiadasz "moduł klawiatury", czy sam programator. ?
Зображення

#3 Re: Problem z programatorem KB9012

grzewoj 1 Жовтня 2014, 07:26
delp написав:Czy posiadasz "moduł klawiatury", czy sam programator. ?

Mam oba, połączone ze sobą, do modułu klawiatury dochodzi zasilanie. Podczas podłączania USB do modułu głównego na module klawiatury nie zapala się żadna dioda.

#4 Re: Problem z programatorem KB9012  [РІШЕНО]

delp 1 Жовтня 2014, 07:37
No to za wiele nie pomogę, bo posiadam sam programator. Z tego co widziałem to po podłączeniu, programatora moduł powinien być wykrywany od razu.
Patrzyłeś na stronie svod na instrukcje z youtube ;) .
Stworzyłeś sobie profil płyty i podłączyłeś go do laptopa.

#5 Re: Problem z programatorem KB9012

grzewoj 7 Жовтня 2014, 11:19
Oglądałem instrukcję, robię tak samo, profil płyty stworzyłem, podłączyłem jak na filmie. Cały czas nie widzi mi modułu.

------
Finalnie uszkodzony był moduł główny, po wymianie gwarancyjnej - działa poprawnie.

Re: Problem z programatorem KB9012

Google Adsense [BOT] 7 Жовтня 2014, 11:19

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість