• Pomoc w obsłudze stacji QUICK 7610

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Pomoc w obsłudze stacji QUICK 7610

Pawell17 11 Вересня 2014, 20:27
Witam,
Przepraszam jeśli w złym dziale umieściłem wątek w razie potrzeby proszę o przeniesienie.

Otóż od jakiegoś czasu mam dostęp do stacji BGA Quick 7610. Jednak obsługi jej uczę się metodą prób i błędów. Ćwiczę na starych płyta głównych i największym problemem podczas lutowania jest brak dobrze ustawionej temperatury. Niektóre układy podnoszą się bardzo dobrze, ale niektóre mają taki opór że ani drgną. Prawdopodobnie ustawiam złą temperaturę nagrzewania dołu lub góry. Mam kilka pozycji w ustawieniach których do końca nie mogę rozgryźć. Są to:
TB-
TC-
TL-

Wiem że każdy układ ma inną temperaturę lutowania i potrzeba czasu i doświadczenia żeby nauczyć się, ale może ktoś podpowie mi jak zacząć.

Pozdrawiam :oops:

Re: Pomoc w obsłudze stacji QUICK 7610

Google Adsense [BOT] 11 Вересня 2014, 20:27

#2 Re: Pomoc w obsłudze stacji QUICK 7610

tomcio 17 Листопада 2014, 21:21
Po lewej stronie, obok górnego podgrzewacza masz narysowany wykres, gdzie są objaśnione te skróty ;)
O ile sobie dobrze przypominam - program numer cztery jest dość uniwersalny. Przed zastosowaniem sprawdź temperaturę T3 - powinna być ustawiona 230°C. W razie "niedogrzania" spoiwa użyj przycisku DELAY.
TB - temperatura podgrzewacza dolnego
TC - temperatura mierzona pirometrem umieszczonym przy podgrzewaczu górnym.
TL - temperatura po której przekroczeniu lutownica zaczyna piszczeć ;)

#3 Re: Pomoc w obsłudze stacji QUICK 7610

morph 18 Листопада 2014, 08:30
Witaj

Zainteresuj się tematem:
prosba-o-profile-bga-do-quick-2035-lub-i760b-t18408.html?hilit=profil quick
Co prawda do starszych Quick'ów ale myślę, że profile jak najbardziej będą pasowały.
Na swojej 2035 takich właśnie używam i w 95% są skuteczne.

Re: Pomoc w obsłudze stacji QUICK 7610

Google Adsense [BOT] 18 Листопада 2014, 08:30
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість