• Jak stawiać kulki przy pomocy stacji ACHI/LY IR6000? Sita 90x90mm

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Jak stawiać kulki przy pomocy stacji ACHI/LY IR6000? Sita 90x90mm

toteklotek80 3 Грудня 2014, 21:29
Witam, zaczynam swoją przygodę ze stacją BGA szukam przydatnych informacji, chce używać programiku PSoft który jest na forum, i teraz stacje mam IR6000 ,sita mam 9x9cm,kulki mam jakieś co dali do zestawu tak zwany zestaw startowy kulek :-), potrzebuje jakiegoś opisu jak stawiać kulki przy pomocy stacji, w necie jest dużo filmików ale potrzebuje rady doświadczonych kolegów

Re: Jak stawiać kulki przy pomocy stacji ACHI/LY IR6000? Sita 90x90mm

Google Adsense [BOT] 3 Грудня 2014, 21:29

#2 Re: Jak stawiać kulki przy pomocy stacji ACHI/LY IR6000? Sita 90x90mm

marek216 4 Грудня 2014, 21:23
toteklotek80 написав:potrzebuje jakiegoś opisu jak stawiać kulki przy pomocy stacji, w necie jest dużo filmików ale potrzebuje rady doświadczonych kolegów

Skoro są filmy to sprecyzuj swój problem.
Na tym etapie można ci poradzić: wypoziomuj dokładnie stację.

#3 Re: Jak stawiać kulki przy pomocy stacji ACHI/LY IR6000? Sita 90x90mm

toteklotek80 5 Грудня 2014, 09:47
Oki to już precyzuje , czy grzać z dwóch stron czy tylko z samej góry i jaką temperaturą to robić, czy ktoś ma sprawdzone profile do tych stacji z opisem który profil do płyt powiedzmy HP który do Asusa,który do Xboxa i PS3 itp..

#4 Re: Jak stawiać kulki przy pomocy stacji ACHI/LY IR6000? Sita 90x90mm

diolut 5 Грудня 2014, 15:53
Grzej z dwóch stron.
Przy cynie ołowiowej temperatura powinna być nie większa niż 220st ( wedle norm ) ale wystarczy ok 200st, od 183st jest rozpływ.
Czas profilu nie powinien być dłuższy niż 6 min a temperatura narastania temperatur większa niż 3st/s ,
Przy używaniu sit z ramką ważne żeby układ posmarować niewielką ilością topnika, równo ustawić kulki i dobrze oczyścić pady. Inaczej poprzesuwają się one przy wygrzewaniu i pozlepiają ze sobą.

#5 Re: Jak stawiać kulki przy pomocy stacji ACHI/LY IR6000? Sita 90x90mm

Cyb0rg 15 Грудня 2014, 02:27
diolut написав:...
Czas profilu nie powinien być dłuższy niż 6 min a temperatura narastania temperatur większa niż 3st/s ,
...

Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać, bardziej zrozumiale (wg mnie) będzie:
" Czas profilu nie powinien być dłuższy niż 6 min, a szybkość narastania temperatur nie większa niż 3st/s "

Re: Jak stawiać kulki przy pomocy stacji ACHI/LY IR6000? Sita 90x90mm

Google Adsense [BOT] 15 Грудня 2014, 02:27
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей