plenrusldeituk
  • Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain: the device's manufacturer, full model and the brief description of problem.
  2. Topic message should contain: the PCB marking code (required in case of hardware repairs), an extended description of problem, things you have checked/replaced/measured, your conclusions and the question. If you are not able to find the PCB marking code, please read THIS TOPIC. If you still cannot locate the PCB markings, please upload a clean, both-side photos of the mainboard - it is required to remove any films, modules or brackets possibly covering these markings.
  3. Before posting a new topic please read all topics in TRAININGS subforum and make a preliminary diagnostic based on the content of those trainings.
  4. Uploading of any complete schematics, BIOS / firmware files or any other kind of documentation, or linking to 3rd party websites with such files, is STRICTLY PROHIBITED. You can only upload the small portion of documentation or, link to BIOS file on UNVERIFIED BIOS FILES subforum, which simplifies the diagnostics/repair. You are not allowed to upload more then one complete page of instruction/schematic per single topic. The file you upload must not contain any watermarks, "confidential" markings, links or email addresses and cannot be password-protected.
  5. It is only permitted to describe one faulty device per single topic - you should always open a new topic for each subsequent device.
  6. Requesting of the full schematics, BoardView files, BIOS files or any other kind of documentation is NOT ALLOWED in this subforum. If you need to ask for any of these, you should open a new topic in DOCUMENTATION/BIOS REQUEST subforum.

#1 Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii

by iras72 27 November 2013, 18:04
Witam, telefon jak w temacie, podobno to standardowy komunikat - "Ładowanie wstrzymane. Temperatura baterii zbyt wysoka".
Z informacji na forach wyczytałem że tylko serwis sobie z tym poradzi, czy ktoś z koleżanek i kolegów miał podobny przypadek?
Wizualnie gniazdo micro USB do wymiany, mocno wytarte styki, po podłączeniu do laptopa nic nie wykrywa, czy to może być wina samego gniazda?

Re: Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii

by Google Adsense [BOT] 27 November 2013, 18:04

#2 Re: Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii

by mar244 27 November 2013, 18:19
ja bym na początek wymienił to gniazdo, miałem kiedyś w naprawie xperie też na nic nie reagowało gniazdo USB, pod mikroskopem wyglądało normalnie, po przylutowaniu telefon ożył, a gniazdo miało mikropęknięcie jednego ze styków (mianowicie plusa). Druga sprawa czy sama bateria w sobie nie jest gorąca ?

#3 Re: Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii

by SidNet 27 November 2013, 19:56
Ja całkiem niedawno miałem problem z tym modelem. Mianowicie, problem polegał na tym - nie można było go wyłączyć. Dodatkowo cały czas pokazywała się informacja na wyświetlacza - bateria jest ładowana. Podczas ładowania strasznie się grzał.
W serwisie wymienili mi gniazdo, ale też soft. Z tego co ja słyszałem wina leży po stronie softu, a wymiana złącza była dlatego że nie łączyła. Ja bym się też softem zainteresował.
Pozdrawiam

#4 Re: Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii

by iras72 27 November 2013, 20:59
Dziękuję kolegom za podpowiedzi, oczywiście gniazdo zamówione. Co do softu to myślałem nad nim, ale czekam na wypowiedź kogoś kto miał dokładnie taki problem i został on rozwiązany.

#5 Re: Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii

by pawel80 27 November 2013, 21:10
Czy telefon się włącza i startuje Android?
Jakie napiecie ma bateria?
Czy możesz wejść do recovery lub bootloadera?

#6 Re: Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii

by iras72 27 November 2013, 21:15
Sęk w tym, że telefon normalnie działa, i jak się okazało baterię ładuje pomimo komunikatu jak wyżej. Nie mam go teraz na miejscu, będzie nowe gniazdo to dokonam pomiarów.

#7 Re: Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii 

by Usunięty Użytkownik 576 27 November 2013, 22:07
Kolego z tego że telefony robię dłużej niż laptopy wymień układ U504 (tu kupisz XXXXX).

Last edited by Vogelek23 on 28 November 2013, 00:40, edited 1 time in total.. Reason: Proszę wyedytować post - zamiast ogólnego linku do sklepu, proszę zamieścić link do konkretnej części, jak również do oznaczenia U504 proszę dopisać rzeczywiste oznaczenie układu.

#8 Re: Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii

by michal1490 28 November 2013, 15:52
Witam
Sprawdzi czy na innej baterii telefon działa normalnie. Jeśli usterka będzie nadal występować następna kolejności to wymiana złącza ładowania.

#9 Re: Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii

by varungargi 1 August 2014, 10:53
This should help !

Image

#10 Re: Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii  [SOLVED]

by iras72 27 December 2014, 20:58
Okazało się że ktoś podmienił już układ, ale przy okazji nabroił w drobnicy, po poprawieniu ładowanie wróciło do normy. Układ faktycznie sprzedawany jest pod nazwą U504, oznaczenie układu AOEF F2B.

Re: Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii  [SOLVED]

by Google Adsense [BOT] 27 December 2014, 20:58