Правила форуму: Натисніть тут для перегляду правил форуму
- Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
- Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
- Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
- Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
- Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).
Re: Wasze zdanie o Zhaoxin 898D
Google Adsense [BOT] • 26 Листопада 2014, 08:08
Witam
Stacje 2w1 w cenie ok. 300zł producentów takich jak YiHUA, Zhaoxin czy WEP są w zasadzie porównywalne. Podobno są to urządzenia stworzone na bazie produktów Hakko. W niektórych modelach, jak zapewnia producent wykorzystany jest chyba nawet dokładnie taki sam element grzejny jak w stacjach Hakko.
Tutaj bardzo istotne są takie sprawy jak chociaż jakość wykonania czy dobór odpowiedniego grota. Sama liczba jeszcze niewiele mówi.
Sprawy takie jak właśnie jakość wykonania, niezawodność czy komfort pracy to bardzo szeroki temat. Ilu użytkowników tyle opinii. Jeśli chcesz zapoznać się ze zdaniem innych oraz zorientować się trochę bardziej w urządzeniach dostępnych na rynku przeszukaj forum, zwłaszcza dział "Warsztat". W tematach takich jak https://www.elvikom.pl/lutownica-jaka-najlepsza-moc-t5228.html można bardzo dużo wyczytać
Pozdrawiam
Stacje 2w1 w cenie ok. 300zł producentów takich jak YiHUA, Zhaoxin czy WEP są w zasadzie porównywalne. Podobno są to urządzenia stworzone na bazie produktów Hakko. W niektórych modelach, jak zapewnia producent wykorzystany jest chyba nawet dokładnie taki sam element grzejny jak w stacjach Hakko.
Jak kolbowa 60W spisuje się w praktyce ?
Tutaj bardzo istotne są takie sprawy jak chociaż jakość wykonania czy dobór odpowiedniego grota. Sama liczba jeszcze niewiele mówi.
Sprawy takie jak właśnie jakość wykonania, niezawodność czy komfort pracy to bardzo szeroki temat. Ilu użytkowników tyle opinii. Jeśli chcesz zapoznać się ze zdaniem innych oraz zorientować się trochę bardziej w urządzeniach dostępnych na rynku przeszukaj forum, zwłaszcza dział "Warsztat". W tematach takich jak https://www.elvikom.pl/lutownica-jaka-najlepsza-moc-t5228.html można bardzo dużo wyczytać
Pozdrawiam
Ta lutownica kolbowa to nieporozumienie, niestety przez pewien czas byłem zmuszony takiej używać, i choćby miała 200 Watt, to jej rozwiązanie konstrukcyjne w postaci grzałki mocno oddalonej od grota jest fatalne. Grzałka jest czerwona a grotem nic nie polutujesz bo go wychładzasz dotykając do lutowanego pola, jednocześnie jak przestaniesz dotykać grotem do pola lutowniczego to grzałka rozgrzewa grot to wysokich temperatur "paląc go" i cynę. Hot air co prawda używałem inny ale też ogólnie zaliczany do takiego czegoś i pewnie będzie ok, dość bezawaryjny i da się pracować, jednak też się przesiadłem na droższy sprzęt.
Żeby nie było - używałem PT 968, ale z tego co widzę "myśl technologiczna" ta sama.
Żeby nie było - używałem PT 968, ale z tego co widzę "myśl technologiczna" ta sama.
Choć nie mieści się to w koledze budżecie to warto przyjrzeć się samej lutownicy w stacji AOYUE 2702A+ - nie sprawdzałem czy sama lutownica tego typu występuje osobno. Wyposażona jest w tzw groto-grzałki które bdb się sprawdzają. Sam Hot air niestety to już konstrukcja jeszcze z grzałkami starego typu nie nawijanymi na korpus, tylko taki ala pęczek drutu + dolot powietrza z urządzenia przez wąż do rączki. Wolał bym żeby konstrukcja hot air była jak w nowszych modelach z turbiną powietrza w rączce i grzałką na korpusie co dość dobrze pracuje.
Te groto-grzałki dość słono kosztują lecz jak będziesz po każdym lutowaniu dokładnie go oczyszczał to starczy na dłużej.
Te groto-grzałki dość słono kosztują lecz jak będziesz po każdym lutowaniu dokładnie go oczyszczał to starczy na dłużej.
Wg mnie albo kupić coś taniego no i jakościowo wiadomo, jak np. Zhaoxin 898D, albo coś sensownego jak np. produkty Quicka które wg mnie są porównywalne z PACE z którym miałem do czynienia a jednak tańsze i wg mnie jest to sensowny sprzęt. Na takie pół produkty które niby są OK ale jednak to jest taki pół środek jak AOYUE 2702A, nie wydawał bym kasy.
Re: Wasze zdanie o Zhaoxin 898D
Google Adsense [BOT] • 3 Січня 2015, 18:17
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
_______________________________Всі права захищені. Заборонено копіювати будь-який вміст та елементи веб-сайту без дозволу.
Усі торгові марки, назви брендів, продукти чи послуги, опубліковані на цьому веб-сайті, належать їхнім законним власникам і використовувались лише в інформаційних цілях.