• Kontroler SY8208CQNC oznaczenie kodowe.

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 Kontroler SY8208CQNC oznaczenie kodowe.

zatronik1 13 Січня 2015, 19:16
Mam w Lenovo G505 uszkodzony zintegrowany kontroler PU402 wg. schematu SY8208CQNC.
Układ opisany kodowo MT3HA. Wg. schematu QFN_10. Poszukując układu stwierdziłem że sprzedawcy oferują układ MT3xx. Jednak żaden z indeksem HA. Brak pełnej noty do układu nie pozwala zweryfikować znaczenia tych oznaczeń kodowych. Czy jakiś Kolega posiada wiedzę o tych oznaczeniach lub podmieniał układ z końcówką HA na taki z inną.

Re: Kontroler SY8208CQNC oznaczenie kodowe.

Google Adsense [BOT] 13 Січня 2015, 19:16

#2 Re: Kontroler SY8208CQNC oznaczenie kodowe.  [РІШЕНО]

amorphe 13 Січня 2015, 19:45
Sądzę, że trzy pierwsze znaki są kodowym oznaczeniem układu - dwa pozostałe znaki są mniej istotne i mogą być np. oznaczeniem datacode.
Zobacz ten temat :
toshiba-satellite-c855-1qe-pcb-plf-plr-csf-csr-dsc-mb-prosba-o-ustalenie-elementu-t34973.html

Podobnie porównując inne układy w różnych źródłach:
SY8033BDBC = BP1xx
SY8208CQNC = MT3xx

Znalazłem też taką symbolikę (datasheet układu niżej) :
Top Mark: AIQxyz (device code: AIQ, x=year code, y=week code, z= lot number code)

AIQ - oznaczenie układu SY6912A (Silergy Corp.)

#3 Re: Kontroler SY8208CQNC oznaczenie kodowe.

zatronik1 13 Січня 2015, 19:57
Dziekuję koledze za wypowiedź. Wspiera mnie ona w tym co sam sądziłem. Moje wątpliwości powstały głównie dlatego że jeden ze sprzedawców oferujących z końcówką UA opisał QFN_6. Przypuszczam że to bląd dlatego że układ ma na jednej krawędzi 6 padów, jednak ma jeszcze 4 większe. Wstrzymam się jeszcze z zamknieciem tematu może jeszcze jakiś Kolega wesprze nas w poglądach na ten temat jednak dziekuję Koledze za trud.

#4 Re: Kontroler SY8208CQNC oznaczenie kodowe.

zatronik1 23 Січня 2015, 18:16
Układ z indeksem "UE" działa zatem to te same układy.

Re: Kontroler SY8208CQNC oznaczenie kodowe.

Google Adsense [BOT] 23 Січня 2015, 18:16

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей