• Posty bez zakończenia

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.

#1 Posty bez zakończenia

przez fichte 29 września 2012, 20:05
Witam, jestem nowy na forum, ale bardzo często przeglądam posty i jest dużo postów które się nie kończą, nie wiadomo jak naprawa się zakończyła, czy sukcesem, czy zrezygnowano z niej. Jestem zarejestrowany na kilku forach i tam jest obowiązek poinformowania jak zakończył się temat.

Re: Posty bez zakończenia

przez Google Adsense [BOT] 29 września 2012, 20:05

#2 Re: Posty bez zakończenia

przez Vogelek23 3 października 2012, 22:54
Tutaj też istnieje taki obowiązek, ale nie każdy się do niego stosuje.
Automatyczne usuwanie niedokończonych tematów nie wchodzi w rachubę, ponieważ często są tam zawarte podpowiedzi, które mogą pomóc w podobnych przypadkach.

Jeśli Kolega spotka się z takim wątkiem, w którym od co najmniej 3 miesięcy (licząc od daty napisania w nim ostatniego posta) nie ma rozwiązania, można taki wątek zaraportować.

#3 Re: Posty bez zakończenia

przez marek216 4 października 2012, 05:37
Sugeruję podobne rozwiązanie jak stosowane na elektrodzie.
Co jakiś czas organizowana jest przez administratora akcja wysyłania prośby o zamknięcie swoich tematów z podaniem rozwiązania.

#4 Re: Posty bez zakończenia

przez Vogelek23 11 października 2012, 00:26
Jeśli tylko znajdę czas, aby naskrobać kilka linijek kodu, to forum wzbogaci się o takową funkcję, działającą bez mojej ingerencji - czyli automatycznie. Pomysł dobry, zapisałem zatem na liście "TO-DO".

#5 Re: Posty bez zakończenia

przez Vogelek23 23 stycznia 2015, 19:14
Ponieważ napisanie nowego kodu zajmie dużo więcej czasu, niż modyfikacja obecnego, wpadłem na pomysł, aby nagradzać Punktami użytkowników, którzy podają rozwiązania i zamykają ładnie swoje tematy. Na przykład za zamknięcie tematu +1 Punkt i za dopisanie rozwiązania problemu +2 Punkty. Czyli razem +3 Punkty dla autora za zamknięty temat z wpisanym rozwiązaniem lub +1 Punkt za zamknięty temat bez rozwiązania. Co Wy na to?

W przypadkach nadużyć pozostanie raportowanie postów/tematów (za które dla raportującego już od dawna są przyznawane Punkty).

#6 Re: Posty bez zakończenia

przez zatronik1 23 stycznia 2015, 19:37
Jak dla mnie razwiązanie "doskonałe". Zmobilizuje użytkowników i uporzadkuje forum.

Re: Posty bez zakończenia

przez Google Adsense [BOT] 23 stycznia 2015, 19:37