• Zakup stacji lutowniczej HOT AIR

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem and, the question.
  3. It is not allowed to post the attachments with complete documentations or BIOS files nor linking to any 3rd party websites hosting such files. It is only allowed to post the small portion of the documentation (up to one page per post).
  4. You can only describe one problem per topic. For each another problem you should open a new topic.
  5. It is strictly forbidden to ask for any kind of documentation or BIOS file. For such requests please use the DOCUMENTATION & BIOS/EFI REQUEST subforum.
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#1 Zakup stacji lutowniczej HOT AIR

by insert 1 February 2015, 12:38
Rozważam zakup solidnej i wydajnej stacji lutowniczej HOT AIR.
Zastanawiam się nad Reeco HOT-AIR RA150 i Qiuck 861DS, Weller raczej będzie już po za zasięgiem finansowym.
Proszę o poradę.

Re: Zakup stacji lutowniczej HOT AIR

by Google Adsense [BOT] 1 February 2015, 12:38

#3 Re: Zakup stacji lutowniczej HOT AIR

by insert 1 February 2015, 17:59
Do tej pory pracowałem na AOYUE 852 i Zhaonix 852 ale ta druga to raczej nadaje się do rurek termokurczliwych.
O stacjach Quick słyszałem wiele dobrego ale ciekawy jestem o ile jest większy komfort pracy na Quick w porównaniu do AOYUE 852, która nawiasem mówiąc sprawowała się całkiem dobrze. Zastanawiam się też czy warto dać 2 tyś. PLN za Reeco.

#4 Re: Zakup stacji lutowniczej HOT AIR

by arvika 1 February 2015, 18:17
Moim skromnym zdaniem Ayoue 852 też nadaje się do koszulek termokurczliwych. Komfort pracy na Quick jest znacznie lepszy. Że wymienię chociażby stabilność temperatury oraz ciszę...

#5 Re: Zakup stacji lutowniczej HOT AIR

by insert 1 February 2015, 19:14
W takim razie jestem prawie zdecydowany. Chciał bym jeszcze usłyszeć coś na temat Reeco.

#6 Re: Zakup stacji lutowniczej HOT AIR

by insert 3 February 2015, 00:06
amstel wrote:Polecam Quick 861DS.

Jest również nowa wersja Quick 861DE z mocniejszą grzałką 1200W i większym nadmuchem 200l/min.

Gdzie można kupić wersję DE?

#7 Re: Zakup stacji lutowniczej HOT AIR

by amstel 3 February 2015, 09:50
insert wrote:
amstel wrote:Polecam Quick 861DS.

Jest również nowa wersja Quick 861DE z mocniejszą grzałką 1200W i większym nadmuchem 200l/min.

Gdzie można kupić wersję DE?

Dystrybucją Quicka w Polsce zajmuje sie firma Biall z Gdańska

http://www.biall.com.pl/contact.html

Nie mają tego modelu na swojej stronie ale wydaje mi się,że powinnien być dostępny na zamówienie.

#8 Re: Zakup stacji lutowniczej HOT AIR

by darkdk 3 February 2015, 13:26
Używam Quicka 861 1000W od trzech lat - jest naprawdę bardzo dobra.
W zestawieniu z dużym podgrzewaczem robię na niej wszystkie BGA.

This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).