• Zakup stacji lutowniczej HOT AIR

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Zakup stacji lutowniczej HOT AIR

insert 1 Лютого 2015, 12:38
Rozważam zakup solidnej i wydajnej stacji lutowniczej HOT AIR.
Zastanawiam się nad Reeco HOT-AIR RA150 i Qiuck 861DS, Weller raczej będzie już po za zasięgiem finansowym.
Proszę o poradę.

Re: Zakup stacji lutowniczej HOT AIR

Google Adsense [BOT] 1 Лютого 2015, 12:38

#3 Re: Zakup stacji lutowniczej HOT AIR

insert 1 Лютого 2015, 17:59
Do tej pory pracowałem na AOYUE 852 i Zhaonix 852 ale ta druga to raczej nadaje się do rurek termokurczliwych.
O stacjach Quick słyszałem wiele dobrego ale ciekawy jestem o ile jest większy komfort pracy na Quick w porównaniu do AOYUE 852, która nawiasem mówiąc sprawowała się całkiem dobrze. Zastanawiam się też czy warto dać 2 tyś. PLN za Reeco.

#4 Re: Zakup stacji lutowniczej HOT AIR

arvika 1 Лютого 2015, 18:17
Moim skromnym zdaniem Ayoue 852 też nadaje się do koszulek termokurczliwych. Komfort pracy na Quick jest znacznie lepszy. Że wymienię chociażby stabilność temperatury oraz ciszę...

#5 Re: Zakup stacji lutowniczej HOT AIR

insert 1 Лютого 2015, 19:14
W takim razie jestem prawie zdecydowany. Chciał bym jeszcze usłyszeć coś na temat Reeco.

#6 Re: Zakup stacji lutowniczej HOT AIR

insert 3 Лютого 2015, 00:06
amstel написав:Polecam Quick 861DS.

Jest również nowa wersja Quick 861DE z mocniejszą grzałką 1200W i większym nadmuchem 200l/min.

Gdzie można kupić wersję DE?

#7 Re: Zakup stacji lutowniczej HOT AIR

amstel 3 Лютого 2015, 09:50
insert написав:
amstel написав:Polecam Quick 861DS.

Jest również nowa wersja Quick 861DE z mocniejszą grzałką 1200W i większym nadmuchem 200l/min.

Gdzie można kupić wersję DE?

Dystrybucją Quicka w Polsce zajmuje sie firma Biall z Gdańska

http://www.biall.com.pl/contact.html

Nie mają tego modelu na swojej stronie ale wydaje mi się,że powinnien być dostępny na zamówienie.

#8 Re: Zakup stacji lutowniczej HOT AIR

darkdk 3 Лютого 2015, 13:26
Używam Quicka 861 1000W od trzech lat - jest naprawdę bardzo dobra.
W zestawieniu z dużym podgrzewaczem robię na niej wszystkie BGA.

Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей