Witam szanownych kolegów,
Dzisiaj rano szykując się do pracy i mieszając kawę w kuchni o 9 rano podczas gdy w tv leciała Anna Maria Wesołowska usłyszałem trzask
Wesołowska zamilkła, zdziwiony wszedłem do pokoju i zobaczyłem wyłączony tv ;/
Codziennie robię lapki więc pomyślałem że co tam, jak wrócę z roboty to zerknę.
Więc tak, po wyjęciu zasilacza z obudowy zobaczyłem przebity na wylot kondensator i z drugiej strony spalony na węgiel rezystor/kondensator (ciężko stwierdzić) no i oczywiście wywalony bezpiecznik. Na elektrotanya'i znalazłem schemat to myślę bajka, jutro pojadę do sklepu i kupię potrzebne części. Niestety schemat poza diagramem nie ma żadnych oznaczeń elementów;/
Prosił bym o pomoc jeżeli jest tu ktoś obeznany z telewizorami.
Zasilacz to DPS-140SP A
Dzisiaj rano szykując się do pracy i mieszając kawę w kuchni o 9 rano podczas gdy w tv leciała Anna Maria Wesołowska usłyszałem trzask
Wesołowska zamilkła, zdziwiony wszedłem do pokoju i zobaczyłem wyłączony tv ;/
Codziennie robię lapki więc pomyślałem że co tam, jak wrócę z roboty to zerknę.
Więc tak, po wyjęciu zasilacza z obudowy zobaczyłem przebity na wylot kondensator i z drugiej strony spalony na węgiel rezystor/kondensator (ciężko stwierdzić) no i oczywiście wywalony bezpiecznik. Na elektrotanya'i znalazłem schemat to myślę bajka, jutro pojadę do sklepu i kupię potrzebne części. Niestety schemat poza diagramem nie ma żadnych oznaczeń elementów;/
Prosił bym o pomoc jeżeli jest tu ktoś obeznany z telewizorami.
Zasilacz to DPS-140SP A