• Oscyloskop RIGOL 1054Z

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Oscyloskop RIGOL 1054Z

Qban 4 Лютого 2015, 01:34
Witam,

pojawił się nowy następca bardzo dobrego i chwalonego RiGOL ds1052E. Który przez ponad 6 lat na rynku wyznaczał standard w tzw. "entry level scope" za około 400$. Nowy RiGOL ds1054Z ma większy ekran, 4 kanały, więcej pamięci, dużo więcej funkcji, oraz podobno może być tak jak i jego prekursor przerobiony z 50mhz na 100mhz tylko zmianą i modyfikacją firmware-u. Gdzie różnica w cenie to kilkaset dolarów! Cena: 399$ :o Szczegółowa recenzja tutaj:

https://www.youtube.com/embed/ETCOhzU1O5A

niestety w języku angielskim, co koledzy o tym myślą?

P.s nie jestm przedstawicielem RiGOL :P

Re: Oscyloskop RIGOL 1054Z

Google Adsense [BOT] 4 Лютого 2015, 01:34

#2 Re: Oscyloskop RIGOL 1054Z

Cyb0rg 12 Лютого 2015, 17:04
No myślę że w tej cenie to jest niezły oscyloskop i wart swojej ceny.
Sam o nim myślę ...

#3 Re: Oscyloskop RIGOL 1054Z

Macpod 12 Лютого 2015, 17:14
W tej chwili, za tą cenę chyba nie ma żadnej konkurencji.
Człowiek tylko żałuje, że nie wyszedł parę lat temu (sam mam DS1052E, który kosztował praktycznie tyle samo co dzisiaj DS1054Z).
Także można odblokować dodatkowe funkcje (do chyba DS1104Z, tak jak w DS1052E pasmo do 100MHz).

#4 Re: Oscyloskop RIGOL 1054Z

Cyb0rg 12 Лютого 2015, 17:21
Macpod написав:W tej chwili, za tą cenę chyba nie ma żadnej konkurencji.
Człowiek tylko żałuje, że nie wyszedł parę lat temu (sam mam DS1052E, który kosztował praktycznie tyle samo co dzisiaj DS1054Z).
Także można odblokować dodatkowe funkcje (do chyba DS1104Z, tak jak w DS1052E pasmo do 100MHz).

No nie wiem czy ktoś kupi teraz DS1052E przy zakupie i to już w Polsce przy różnicy 300 PLN (Netto).

#5 Re: Oscyloskop RIGOL 1054Z

Qban 14 Лютого 2015, 01:26
Macpod написав:W tej chwili, za tą cenę chyba nie ma żadnej konkurencji.

Dlatego właśnie myślę, że ten wątek powinien być oznaczony i zatytułowany jako np. "polecany, proponowany oscyloskop" do wyposażenia warsztatu. Ze względu na to, że widzę dużo zapytań i zakładanych tematów "jaki oscyloskop wybrać". Z nowych oscyloskopów dla początkujących jak i zaawansowanych serwisantów, ten jest bezapelacyjnie bezkonkurencyjny. Na dzień dzisiejszy nie ma lepszej alternatywy, ~400$ za tego typu oscyloskop to najzwyczajniejsza "kradzież". Co myśli o tym administracja forum? ;)

Re: Oscyloskop RIGOL 1054Z

Google Adsense [BOT] 14 Лютого 2015, 01:26
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей