• Stacja lutownicza Toolcraft ST-80-D /ST-100-D wsadu do PIC-a poszukuje.

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Stacja lutownicza Toolcraft ST-80-D /ST-100-D wsadu do PIC-a poszukuje.

grisza69 13 Лютого 2015, 14:14
Narobiłem sobie bigosu :frustry:
Chciałem przeczytać wsad od PIC16F688, wsadziłem gościa do Mini Pro TL866CS, wybrałem układ z listy, wdusiłem "read", wsad się ładnie przeczytał, zadowolony włożyłem Pic-a do stacji i "kuku" - stacja nie żyje.
Działa częściowo - grzeje ale nic nie wyświetla.

Potrzebuje wsad do tego PIC-a, może ktoś ma w swoich zasobach i będzie łaskaw udostępnić ?
Płyta ma oznaczenie ST 50 D V2.
Stacja wychodzi pod wieloma nazwami.

Зображення

Зображення

Зображення

Re: Stacja lutownicza Toolcraft ST-80-D /ST-100-D wsadu do PIC-a poszukuje.

Google Adsense [BOT] 13 Лютого 2015, 14:14

#2 Re: Stacja lutownicza Toolcraft ST-80-D /ST-100-D wsadu do PIC-a poszukuje.

Cyb0rg 16 Лютого 2015, 15:24
W tej pustej podstawce, drugi pin na gorze (od lewej strony), wygląda jak wciśnięty - może nie styka ?
Lepiej od razu wymień na podstawkę precyzyjną :)

Może się komuś przyda info, że u mnie na transformatorze jest tylko napis ST 80 D, a na stacji 100W napis ST 100 D
Tutaj widzę napis łączony.
Ale na wszystkich transformatorach jest 26V 3A, z tym że tylko u kolegi już dopisali 5,5A peak, u mnie tego napisu brak.
Co oznacza że transformatory są takie same (płytki też), tylko kolbę inną dokładają.
Zapewne w wersji 50W jest to samo.

#3 Re: Stacja lutownicza Toolcraft ST-80-D /ST-100-D wsadu do PIC-a poszukuje.

Cyb0rg 19 Лютого 2015, 00:05
Info do potomnych.

Sytuacja niewesoła.
Próba sczytania pokazuje że brak możliwości sczytania.
PIC w tej stacji jest zablokowany przed sczytaniem.

Re: Stacja lutownicza Toolcraft ST-80-D /ST-100-D wsadu do PIC-a poszukuje.

Google Adsense [BOT] 19 Лютого 2015, 00:05
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей