• Dell d620 z grafiką nvidia wymiana płyty(z grafiką intelowską)

To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Dell d620 z grafiką nvidia wymiana płyty(z grafiką intelowską)

przez janko23 20 lutego 2015, 10:35
Witam, tak jak w temacie. Uszkodzona grafika QD-NVS-110MT-N-A3.Wymiana grafiki jest droższa niż całej płyty.Chciałbym wymienić na płytę z grafiką intelowską bo jest mniej awaryjna (podobbno).Moje pytanie, na co mam zwrócic uwagę, jakie są róznice, widziałem płyty z kadłubkami,czy matryca wtedy i taśma są identyczne?, czy potrzebna jest ponowna instalacja systemu, czy wystarczy wymiana sterowników grafiki itp..Z góry dziękuje za wszelką pomoc.Pozdrawiam

Re: Dell d620 z grafiką nvidia wymiana płyty(z grafiką intelowską)

przez Google Adsense [BOT] 20 lutego 2015, 10:35

#2 Re: Dell d620 z grafiką nvidia wymiana płyty(z grafiką intelowską)

przez patol 20 lutego 2015, 10:48
janko23 napisał(a):widziałem płyty z kadłubkami,czy matryca wtedy i taśma są identyczne?,

Jak kupisz płytę z kadłubkiem to zapewne wewnątrz będziesz miał procesor razem z chłodzeniem - czyli ta kwestia niekompatybilności jest rozwiązana. Matryca i taśma będzie pasować. Z systemem też da radę bez ponownej instalacji.

Re: Dell d620 z grafiką nvidia wymiana płyty(z grafiką intelowską)

przez Google Adsense [BOT] 20 lutego 2015, 10:48
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).