• DIMM ECC czy można przerobić na no ECC

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem and, the question.
  3. It is not allowed to post the attachments with complete documentations or BIOS files nor linking to any 3rd party websites hosting such files. It is only allowed to post the small portion of the documentation (up to one page per post).
  4. You can only describe one problem per topic. For each another problem you should open a new topic.
  5. It is strictly forbidden to ask for any kind of documentation or BIOS file. For such requests please use the DOCUMENTATION & BIOS/EFI REQUEST subforum.

#1 DIMM ECC czy można przerobić na no ECC

by rauli38 21 February 2015, 16:14
Witam.
Nie znalazłem odpowiedniej kategorii, więc proszę administratora o przeniesienie w odpowiednie miejsce, jeśli to jest nieodpowiednie i nie wrzucanie do kosza.
Pytanie jak w temacie, czy jest możliwość "przerobienia" takiej pamięci, żeby działała w "zwykłych" płytach głównych a nie tylko serwerowych? Jeśli tak, proszę o instrukcję.

-- Dodano: 21 lutego 2015, 17:40 --

Drogi Vogelek23, dzięki za nieusunięcie postu,ale oświeć mnie jakie błędy ortograficzne i interpunkcyjne popełniłem ?

Re: DIMM ECC czy można przerobić na no ECC

by Google Adsense [BOT] 21 February 2015, 16:14

#2 Re: DIMM ECC czy można przerobić na no ECC

by Macpod 21 February 2015, 20:42
rauli38 wrote:Drogi Vogelek23, dzięki za nieusunięcie postu,ale oświeć mnie jakie błędy ortograficzne i interpunkcyjne popełniłem ?

Na chwilę obecną (nie wiem jak wcześniej).
Przed znakiem interpunkcyjnym nie stawia się spacji, zaś po znaku tak.

rauli38 wrote:(...)postu,ale(...)

rauli38 wrote:(...)popełniłem ?(...)

#3 Re: DIMM ECC czy można przerobić na no ECC

by rauli38 21 February 2015, 22:44
Dzięki Macpod za podzielenie się swoją wiedzą, ale nie do Ciebie było kierowane zapytanie.

Proszę jeśli ktoś posiada taką wiedzę na odpowiedź w związku z założonym przeze mnie postem.

#4 Re: DIMM ECC czy można przerobić na no ECC  [SOLVED]

by grisza69 22 February 2015, 02:52
Nie da się, choćby dlatego, że ECC ma nieparzystą ilość kości (podzielne przez 3,5 itd), poza tym zupełnie inny algorytm pracy - ECC generalnie są po to, żeby była jak największa iteracja - oczywiście to piorunujący skrót.

Poczytaj o kodzie Hamminga.

#5 Re: DIMM ECC czy można przerobić na no ECC

by rauli38 24 February 2015, 19:43
Czyli się nie da. Szkoda, aczkolwiek poruszając temat dowiedziałem się coś więcej o pisaniu postów.

Re: DIMM ECC czy można przerobić na no ECC

by Google Adsense [BOT] 24 February 2015, 19:43