• DIMM ECC czy można przerobić na no ECC

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 DIMM ECC czy można przerobić na no ECC

rauli38 21 Лютого 2015, 16:14
Witam.
Nie znalazłem odpowiedniej kategorii, więc proszę administratora o przeniesienie w odpowiednie miejsce, jeśli to jest nieodpowiednie i nie wrzucanie do kosza.
Pytanie jak w temacie, czy jest możliwość "przerobienia" takiej pamięci, żeby działała w "zwykłych" płytach głównych a nie tylko serwerowych? Jeśli tak, proszę o instrukcję.

-- Dodano: 21 lutego 2015, 17:40 --

Drogi Vogelek23, dzięki za nieusunięcie postu,ale oświeć mnie jakie błędy ortograficzne i interpunkcyjne popełniłem ?

Re: DIMM ECC czy można przerobić na no ECC

Google Adsense [BOT] 21 Лютого 2015, 16:14

#2 Re: DIMM ECC czy można przerobić na no ECC

Macpod 21 Лютого 2015, 20:42
rauli38 написав:Drogi Vogelek23, dzięki za nieusunięcie postu,ale oświeć mnie jakie błędy ortograficzne i interpunkcyjne popełniłem ?

Na chwilę obecną (nie wiem jak wcześniej).
Przed znakiem interpunkcyjnym nie stawia się spacji, zaś po znaku tak.

rauli38 написав:(...)postu,ale(...)

rauli38 написав:(...)popełniłem ?(...)

#3 Re: DIMM ECC czy można przerobić na no ECC

rauli38 21 Лютого 2015, 22:44
Dzięki Macpod za podzielenie się swoją wiedzą, ale nie do Ciebie było kierowane zapytanie.

Proszę jeśli ktoś posiada taką wiedzę na odpowiedź w związku z założonym przeze mnie postem.

#4 Re: DIMM ECC czy można przerobić na no ECC  [РІШЕНО]

grisza69 22 Лютого 2015, 02:52
Nie da się, choćby dlatego, że ECC ma nieparzystą ilość kości (podzielne przez 3,5 itd), poza tym zupełnie inny algorytm pracy - ECC generalnie są po to, żeby była jak największa iteracja - oczywiście to piorunujący skrót.

Poczytaj o kodzie Hamminga.

#5 Re: DIMM ECC czy można przerobić na no ECC

rauli38 24 Лютого 2015, 19:43
Czyli się nie da. Szkoda, aczkolwiek poruszając temat dowiedziałem się coś więcej o pisaniu postów.

Re: DIMM ECC czy można przerobić na no ECC

Google Adsense [BOT] 24 Лютого 2015, 19:43

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей