• Toshiba Satellite L850-11D mb:PLF/PLR/CSF/CSR DSC brak obrazu, kompatybilność układu

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Toshiba Satellite L850-11D mb:PLF/PLR/CSF/CSR DSC brak obrazu, kompatybilność układu

przez insert 6 lutego 2015, 12:41
Witam!
Wspomniana płyta nie wyświetlała obrazu na LCD, na zew. monitorze obraz był wyświetlany.
Niestety po reflow obraz zanikł, pobór prądu pozostał bez zmian czyli o.k 1.3A.
Chcę wymienić układ ale widzę, że moi dostawcy mają jedynie 216-0833002.
Wydaje mi się, że mogę wlutować go zamiast 216-0833000 ale wolałbym się wcześniej skonsultować.

Re: Toshiba Satellite L850-11D mb:PLF/PLR/CSF/CSR DSC brak obrazu, kompatybilność układu

przez Google Adsense [BOT] 6 lutego 2015, 12:41

#2 Re: Toshiba Satellite L850-11D mb:PLF/PLR/CSF/CSR DSC brak obrazu, kompatybilność uk

przez grzewoj 25 lutego 2015, 14:26
Trzeba wgrać zmodyfikowany BIOS, zapytaj w "kocham basię" o zamienność tych układów.

#3 Re: Toshiba Satellite L850-11D mb:PLF/PLR/CSF/CSR DSC brak obrazu, kompatybilność uk

przez Usunięty Użytkownik 28100 3 marca 2015, 19:25
Miałem dokładnie ten sam dylemat co autor wątku.

Zaryzykowałem i udało się, czyli wymiana AMD 216-0833000 na AMD 216-0833002 zakończona powodzeniem.

Ps. W moim przypadku musiałem wgrać na nowo bios gdyż po pierwszym starcie obraz co prawda poprawnie był wyświetlany, ale po zmianie ustawień z poziomu biosu laptop przestał reagować/brak obrazu na matrycy/zewnętrznym.

#4 Re: Toshiba Satellite L850-11D mb:PLF/PLR/CSF/CSR DSC brak obrazu, kompatybilność uk

przez grzewoj 4 marca 2015, 08:18
Spox2 napisał(a): wymiana AMD 216-0833000 na AMD 216-0833002 zakończona powodzeniem.

Ile miałeś kości bios? Jedną czy dwie?

#5 Re: Toshiba Satellite L850-11D mb:PLF/PLR/CSF/CSR DSC brak obrazu, kompatybilność uk

przez insert 16 marca 2015, 15:34
grzewoj napisał(a):Trzeba wgrać zmodyfikowany BIOS, zapytaj w "kocham basię" o zamienność tych układów.

A ktoś z kolegów ma ten zmodyfikowany bios?
Po wlutowanu układu 216-0833002 pobór przez płytę ok. 1.3A oraz brak obrazu na matrycy i zewnętrznym monitorze.

-- Dodano: wtorek, 17 mar 2015, 09:39 --

Posiadam wersje płyty z jedną kością BIOS.

Re: Toshiba Satellite L850-11D mb:PLF/PLR/CSF/CSR DSC brak obrazu, kompatybilność uk

przez Google Adsense [BOT] 7 listopada 2017, 10:53
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).