• Naprawa zbitych/zgniecionych rogów iPad'ów.

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Naprawa zbitych/zgniecionych rogów iPad'ów.

czorny 19 Січня 2015, 21:48
Witam.

Chciałbym zapytać kolegów jakie macie metody na naprawę zbitych, zgniecionych rogów czy krawędzi iPad'ów lub telefonów od Apple. Wiem, że można taki róg podciąć lub całkiem go uciąć jak jest bardzo mocno stłuczony lub ewentualnie szlifierka typu Dremel próbować doprowadzić taki róg do używalności żeby ekran dotykowy siadł poprawnie w ramkę. Trafił dziś do mnie iPad Air po upadku i ma dolna krawędź wgniecioną obok głośnika i pierwszą moją myślą było odrzucenie takiej naprawy ale przecież praktycznie każdy iPad jest uszkodzony przez upadek więc niebawem trzeba będzie odmawiać prawie każdego iPada i tu grzebiąc online natrafiłem na zestaw gTool B-Series GB1100, który wydaje się dosyć obiecujący. Pracuje może ktoś z Was z tym zestawem? Albo może macie jakiś dobry sprawdzony sposób na te nieszczęsne rogi bo dremelem to jednak sporo czasu zabiera co czasami powoduje naprawę mało opłacalną.

Re: Naprawa zbitych/zgniecionych rogów iPad'ów.

Google Adsense [BOT] 19 Січня 2015, 21:48

#2 Re: Naprawa zbitych/zgniecionych rogów iPad'ów.

demonisko 20 Лютого 2015, 14:11
Witam serdecznie,
Póki co płaska metalowa szpatuła, malutki płaski śrubokręt, pilniczki igłowe, dremel i trochę wolnego czasu. To urządzenie faktycznie wygląda bardzo obiecująco być może się skuszę bo zrobi dokładnie to samo tylko szybciej a wiadomo - czas to pieniądz. Szczerze nigdy nie spotkałem się z gTool B-Series GB1100. Dzięki za podpowiedź!

#3 Re: Naprawa zbitych/zgniecionych rogów iPad'ów.

Cyb0rg 7 Березня 2015, 11:21
@czorny
Zainteresowałeś mnie tym urządzeniem, jak na razie rzeźba jak pisał poprzednik.
Jakbyś kupić i wypróbował, ten wynalazek, byłbym wdzięczny za własną recenzję, bo wygląda obiecująco.

Pozdrawiam.

Re: Naprawa zbitych/zgniecionych rogów iPad'ów.

Google Adsense [BOT] 7 Березня 2015, 11:21
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей