Witam, wymieniam płytę główną w moim Elitebook 8460p, mam pytanie odnośnie grubości termopada. Kolega mi zaproponował rozwiązanie z blaszką miedzianą, ale zrezygnuję z tego rozwiązania na rzecz termopada LAIRD. Nie pamiętam dobrze jak była grubość termopada starego, bo go wyrzuciłem, i już dawno kompa rozebrałem. Wydaje mi się że miał 1mm, ale pewności nie mam.
Może ktoś z szanownych kolegów powie mi jaką grubość termopada zastosować. Czytałem w wątku na temat blaszek, to ktoś napisał że większa przewodność jest, jak termopad jest bardziej ściśnięty. To może grubszy termopad zastosować. SPrawdałem na sucho przestrzeń szczelinomierzem, to tylko 0,1 mm mi wszedł. Jak prześwietlałem szczelinę latarką to się wydaje większa.
Dzięki z góry za odpowiedź.
Pozdrawiam
Może ktoś z szanownych kolegów powie mi jaką grubość termopada zastosować. Czytałem w wątku na temat blaszek, to ktoś napisał że większa przewodność jest, jak termopad jest bardziej ściśnięty. To może grubszy termopad zastosować. SPrawdałem na sucho przestrzeń szczelinomierzem, to tylko 0,1 mm mi wszedł. Jak prześwietlałem szczelinę latarką to się wydaje większa.
Dzięki z góry za odpowiedź.
Pozdrawiam