• Brother j315w blokada karetki, głowicy, błąd 30 lub 50

To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Brother j315w blokada karetki, głowicy, błąd 30 lub 50

przez erwo512 16 marca 2015, 02:06
Witam
Mam problem z drukarką Brother j315w.
Naprawiałem i czyściłem już kilka, ale nigdy nic podobnego mi się nie przytrafiło.
Problem polegał na tym, iż drukarka długo stała i pozasychała głowica. Zrobiłem kilka razy czyszczenie. Kolor różowy był idealny, niebieski pozostawiał wiele do życzenia i zupełny brak żółtego oraz czarnego.
Postanowiłem, jak w większości przypadków rozebrać urządzenie i przeczyścić.
Podczas czyszczenia natknąłem się na resztki papieru w miejscu, gdzie karetka pozostaje w czasie spoczynku (ociekacz). Usunąłem wszystkie problemy i zanieczyszczenia oraz złożyłem urządzenie.
Drukarka po włączeniu zaczęła dziwnie stukać. Ma problem z wjechaniem i później wyjechaniem karetką na ociekacz.
Dodatkowo wyświetla wtedy błąd 30 lub 50, zamiennie.

Może miał ktoś podobny problem i udało mu się go rozwiązać.
Ja siedziałem kilka godzin i nic nie zdziałałem.

Re: Brother j315w blokada karetki, głowicy, błąd 30 lub 50

przez Google Adsense [BOT] 16 marca 2015, 02:06
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).