• Zerwane pady - lutowanie układu.

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 Zerwane pady - lutowanie układu.

chrusc 14 Серпня 2013, 13:47
Temat stary, ale nurtuje mnie jedna kwestia. Zerwane pady NC stawiamy nowy układ z pełna obsada kul bez odbudowy pada (bo i po co), czy celowe jest usuwanie kul z miejsc z zerwanymi padami?. Dotychczas zawsze tak robiłem, pracochłonne to, a wiadomo człowiek jest z natury leniwy jeśli nie jest celowe usuwanie to po co się męczyć?. Teoretycznie powinno być dobrze z kulami-dołek po padzie, ale z drugiej strony rozpływ spoiwa na padzie powoduje zmianę kształtu kulki.

Re: Zerwane pady - lutowanie układu.

Google Adsense [BOT] 14 Серпня 2013, 13:47

#2 Re: Zerwane pady - lutowanie układu.

McMarycha 14 Серпня 2013, 13:52
Nie widzę sensu zdejmowania kulek, złączyć sie nie złączą, co najwyżej zmienią kształt na owalny i tyle. Chociaż nie widziałem aby tak sie stało. No chyba ze jest Pan oszczędny to wtedy można kulki zdjąć :D

#3 Re: Zerwane pady - lutowanie układu.  [РІШЕНО]

shao 14 Серпня 2013, 14:47
Możesz spokojnie zostawiać kule - siadają w dołkach :)

#4 Re: Zerwane pady - lutowanie układu.

chrusc 18 Березня 2015, 08:46
Osobiście zastosowałem się do rad, a może z lenistwa - zaprzestałem zdejmowania kul na zerwanych NC i żadnych uwag nie wnoszę.

Re: Zerwane pady - lutowanie układu.

Google Adsense [BOT] 18 Березня 2015, 08:46

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей