#21 Re: Program do zmiany klucza Windows 8 i numeru seryjnego.
от Usunięty Użytkownik 402 • 3 Апрель 2015, 13:17
szuwix писал(а):Patol:
Pawel80:
Edytor bazy to osobna aplikacja, której specjalnie nie publikuje, by nie doszło do sytuacji w której każdy rozwija bazę u siebie nie dzieląc się z resztą. Sam czekam na otwarcie tego wątku by na jego podstawie dodawać nowe modele.
szuwix писал(а):problem w tym, że wasze wpisy musiałyby się jakoś synchronizować z jakimś serwerem inaczej każdy będzie miał swoją bazę a gdy ja wydam nową wersję będzie dylemat czy wybrać moją bazę czy własną.A nie można by było zrobić tego nieco inaczej? Na przykład ja mam w swojej bazie 23 modele, a szuwix 1507. Wrzucam swój pliczek z bazą na forum, opisując modele, jakie zawiera moja baza. Szuwix widzi, że ja mam 6 modeli, których on nie ma, więc pobiera moją bazę, zaś w swoim programie klika guzik "Importuj", wybiera plik mojej bazy i zaczytuje nowe pozycje do swojej bazy. Oczywiście tylko sześć, bo resztę już ma w swojej bazie, a program sprawdza importowane wpisy, żeby nie było powtórek.
krzychubat писал(а):Witam,
Dziś testowałem w programie wpisywanie ręczne klucza win lecz niestety nie działa. Po zaprogramowaniu choć bios edytor widzi go poprawnie to niestety ani RWEvrything ani Wolf nie widzą klucza w Bios, jest tam może jakaś suma kontrolna? Nr seryjny pokazuje normalnie.
Testowane na R500VD (płyta K55VD).