• HP DV 6820, problem z HP DMI Tools na

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 HP DV 6820, problem z HP DMI Tools na

michalmwp 15 Квітня 2015, 08:27
Witam

Laptop DV6820EA, płyta AT1 z MCP67 na pokładzie. Diagnostyka wykazała odklejenie mostka MCP, reagował na lekki ucisk na jednym z narożników. Po przelutowaniu mostu płyta z podłączonym dyskiem rusza normalnie lecz po załadowaniu Windows7 nie uruchamia się karta LAN, w menedżerze urządzeń jest opis że uruchomienie urządzenia nie powiodło się. Gdy próbuję uruchomić płytę bez dysku to wejście w Bios opóźnione jest o kilkanaście sekund. Bios nie wyświetla modelu, S/N, UUID co prawdopodobnie jest przyczyną niedziałania LAN (pewnie zniknął też MAC).

Mój problem polega na tym że nie mogę uruchomić narzędzia HP DMI Tools. Sprawdzałem na trzech ostatnich paczkach z wątku https://www.elvikom.pl/hp-dmi-tools-serial-number-changer-t3471.html i za każdym razem gdy uruchamiam HPBQxx mam komunikat że to narzędzie nie może zostać uruchomione na tej platformie. Płyta produkcji Quanta więc raczej odpalam właściwy program.

Proszę o pomoc, nie wiem jak wpisać numery.

Re: HP DV 6820, problem z HP DMI Tools na

Google Adsense [BOT] 15 Квітня 2015, 08:27

#2 Re: HP DV 6820, problem z HP DMI Tools na  [РІШЕНО]

morph 15 Квітня 2015, 08:37
Witaj

sprawdź na HPBQ138_patched lub HPBQ189. Znajdziesz je w podanym przez Ciebie wątku.

#3 Re: HP DV 6820, problem z HP DMI Tools na

michalmwp 16 Квітня 2015, 09:14
Zadziałał HPBQ189. Błędnie założyłem że ostatnie wersje będą obsługiwać wszystkie wcześniejsze modele.

Dziękuję za pomoc.

Re: HP DV 6820, problem z HP DMI Tools na

Google Adsense [BOT] 16 Квітня 2015, 09:14

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей