• Koledzy gdzie kupujecie matryce LCD ???

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 Koledzy gdzie kupujecie matryce LCD ???

koloboro 29 Травня 2015, 19:47
Witam
Koledzy podrzućcie jakiegoś pewnego dostawcę matryc LCD (jeżeli jest ktoś na forum to chętnie podejmę współpracę). Kupuję którąś z rzędu matrycę oczywiście nową, montuję, a tu bad piksel na samym środku zaraz przed oczami. Szlag mnie trafia. W opisie oczywiście norma ISO 13406-2.

Re: Koledzy gdzie kupujecie matryce LCD ???

Google Adsense [BOT] 29 Травня 2015, 19:47

#2 Re: Koledzy gdzie kupujecie matryce LCD ???  [РІШЕНО]

Vogelek23 29 Травня 2015, 20:36
koloboro написав:W opisie oczywiście norma ISO 13406-2.
Jeśli sprzedający nie podał w opisie klasy matrycy według tej normy, to masz prawo żądać:
- wymiany na panel klasy I (bez bad-pikseli) lub
- zwrotu pieniędzy.
http://www.samsung.com/pl/support/norma.pdf

koloboro написав:Koledzy podrzućcie jakiegoś pewnego dostawcę matryc LCD (jezeli jest ktos na forum to chetnie podejme wspolprace).
Ja kupuję na eBayu - dotychczas tylko raz zdarzyła mi się matryca z bad-pikselem, ale została wymieniona.

#3 Re: Koledzy gdzie kupujecie matryce LCD ???

koloboro 30 Травня 2015, 07:40
No tak i wszystko jasne. Nieznajomość prawa szkodzi.
Nie przeczytałem ze zrozumieniem opisu na aukcji:
"Oferowane matryce są zgodne z klasą II międzynarodowej normy ISO 13406-2 okreslającej standardy w zakresie jakości paneli LCD."
Mam nauczkę ale i przestrogę dla innych. Czytajcie dokładnie opisy kupowanych przedmiotów.
Pozdrawiam

Re: Koledzy gdzie kupujecie matryce LCD ???

Google Adsense [BOT] 30 Травня 2015, 07:40

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей