• Narzędzia do otwierania tabletów

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem and, the question.
  3. It is not allowed to post the attachments with complete documentations or BIOS files nor linking to any 3rd party websites hosting such files. It is only allowed to post the small portion of the documentation (up to one page per post).
  4. You can only describe one problem per topic. For each another problem you should open a new topic.
  5. It is strictly forbidden to ask for any kind of documentation or BIOS file. For such requests please use the DOCUMENTATION & BIOS/EFI REQUEST subforum.
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#1 Narzędzia do otwierania tabletów

by janko23 4 April 2015, 10:25
Witam. Z racji coraz większej liczby tabletów które trafiają do serwisu, chciałbym zapytać o narzędzia, które najczęściej stosujecie do otwierania, podważania itp.. Zestawy chińskie które można kupić to porażka. Jedno otwarcie i po plastiku, wycinałem z płyt cd, kupowałem kostki do gry na gitarze. Chciałbym zapytać Was o to, jak Wy to robicie i czym. Może przeoczyłem coś, są jakieś super zestawy do otwierania, z super tworzywa które można kupić, z chęcią bym zainwestował, lub macie inne patenty. Pozdrawiam i życzę wesołych świąt.

Re: Narzędzia do otwierania tabletów

by Google Adsense [BOT] 4 April 2015, 10:25

#2 Re: Narzędzia do otwierania tabletów

by Vogelek23 4 April 2015, 10:32
Wpisz sobie w wyszukiwarkę "cell phone case opening tool set" - po prostu.

#3 Re: Narzędzia do otwierania tabletów

by 4goth 4 April 2015, 12:44
Osobiście używam metalowej kostki do gitary 0.3mm. Nie łamie się i nie wygina, a jest na tyle cienka, że radzi sobie ze wszystkim co do tej pory otwierałem.

#4 Re: Narzędzia do otwierania tabletów

by amstel 4 April 2015, 13:39
iSesamo

#5 Re: Narzędzia do otwierania tabletów

by wit2 4 April 2015, 14:11
Witam. Ja mam wykonane narzędzia z Ertalonu. Bardzo wytrzymały materiał :) Pozdrawiam.

#6 Re: Narzędzia do otwierania tabletów

by janko23 4 April 2015, 19:41
''cell phone case opening tool set'' podobnych zestawów miałem kilka, minusem jest mięki plastik, który po kilku podważeniach odkształca się. No chyba ze są i lepszej jakości, jakieś markowe, takich nie miałem. Metalowych się trochę boję, bo bardzo łatwo jest uszkodzić, wyszczerbić ekran, w bezpośrednim kontakcie, iSesamo to też metal, ale tego jeszcze nie przerabiałem, na pewno z tych porad skorzystam. Ertalon widziałem w postaci lasek na allegro, gdzieś występuje jeszcze aby to w sensownej postaci dostać do przerobienia?

#7 Re: Narzędzia do otwierania tabletów

by Qban 15 April 2015, 01:39
Kostki do gitary różnej grubości i twardości, czasami jeszcze pomagam sobie hotair-em do zmiękczania ewentualnych klejów. Dużo cierpliwości i idzie gładko, po złożeniu nie ma śladu.

#8 Re: Narzędzia do otwierania tabletów

by glemark 17 April 2015, 16:08
Ja używam i są naprawdę super oryginalne narzędzia nokii stosowane w autoryzowanych serwisach i pisze tu o oryginałach a nie o chińskich zamiennikach. Dokładnie chodzi o rozbierak oznaczony jako SS-93 oraz kostkę SRT-6.

#9 Re: Narzędzia do otwierania tabletów

by tati82 9 June 2015, 08:45
Korzystamy z kostek do grania na gitarze.

#10 Re: Narzędzia do otwierania tabletów

by wozik 9 June 2015, 12:09
Witam
Ja korzystam z kostek do gry oraz "szczelinomierza" ;) dla niewtajemniczonych szczelinomierz był stosowany do ustawiania przerwy między "kowadełkiem" a "młoteczkiem" w motocyklach/motorowerach starego typu z zapłonem iskrowym :) Posiadam takowy z wachlarzem 40 listków różnej grubości świetnie sprawdza się do tego zadania.
Pozdrawiam

#11 Re: Narzędzia do otwierania tabletów

by morph 9 June 2015, 12:58
wozik wrote:Witam
Ja korzystam z kostek do gry oraz "szczelinomierza" ;) dla niewtajemniczonych szczelinomierz był stosowany do ustawiania przerwy między "kowadełkiem" a "młoteczkiem" w motocyklach/motorowerach starego typu z zapłonem iskrowym :) Posiadam takowy z wachlarzem 40 listków różnej grubości świetnie sprawdza się do tego zadania.
Pozdrawiam

Bardzo ciekawy pomysł z tym szczelinomierzem, różne grubości, odpowiedni kształt do wygodnego trzymania, nie deformuje się (oczywiście powyżej pewnej grubości listków), a elastyczność stali powoduje, że nic nie urwiemy w plastikach. Muszę się zaopatrzyć i przetestować. Sam zazwyczaj używam dużego stępionego skalpela (samej końcówki oczywiście).

Re: Narzędzia do otwierania tabletów

by Google Adsense [BOT] 9 June 2015, 12:58
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).