• Narzędzia do otwierania tabletów

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Narzędzia do otwierania tabletów

janko23 4 Квітня 2015, 10:25
Witam. Z racji coraz większej liczby tabletów które trafiają do serwisu, chciałbym zapytać o narzędzia, które najczęściej stosujecie do otwierania, podważania itp.. Zestawy chińskie które można kupić to porażka. Jedno otwarcie i po plastiku, wycinałem z płyt cd, kupowałem kostki do gry na gitarze. Chciałbym zapytać Was o to, jak Wy to robicie i czym. Może przeoczyłem coś, są jakieś super zestawy do otwierania, z super tworzywa które można kupić, z chęcią bym zainwestował, lub macie inne patenty. Pozdrawiam i życzę wesołych świąt.

Re: Narzędzia do otwierania tabletów

Google Adsense [BOT] 4 Квітня 2015, 10:25

#2 Re: Narzędzia do otwierania tabletów

Vogelek23 4 Квітня 2015, 10:32
Wpisz sobie w wyszukiwarkę "cell phone case opening tool set" - po prostu.

#3 Re: Narzędzia do otwierania tabletów

4goth 4 Квітня 2015, 12:44
Osobiście używam metalowej kostki do gitary 0.3mm. Nie łamie się i nie wygina, a jest na tyle cienka, że radzi sobie ze wszystkim co do tej pory otwierałem.

#4 Re: Narzędzia do otwierania tabletów

amstel 4 Квітня 2015, 13:39
iSesamo

#5 Re: Narzędzia do otwierania tabletów

wit2 4 Квітня 2015, 14:11
Witam. Ja mam wykonane narzędzia z Ertalonu. Bardzo wytrzymały materiał :) Pozdrawiam.

#6 Re: Narzędzia do otwierania tabletów

janko23 4 Квітня 2015, 19:41
''cell phone case opening tool set'' podobnych zestawów miałem kilka, minusem jest mięki plastik, który po kilku podważeniach odkształca się. No chyba ze są i lepszej jakości, jakieś markowe, takich nie miałem. Metalowych się trochę boję, bo bardzo łatwo jest uszkodzić, wyszczerbić ekran, w bezpośrednim kontakcie, iSesamo to też metal, ale tego jeszcze nie przerabiałem, na pewno z tych porad skorzystam. Ertalon widziałem w postaci lasek na allegro, gdzieś występuje jeszcze aby to w sensownej postaci dostać do przerobienia?

#7 Re: Narzędzia do otwierania tabletów

Qban 15 Квітня 2015, 01:39
Kostki do gitary różnej grubości i twardości, czasami jeszcze pomagam sobie hotair-em do zmiękczania ewentualnych klejów. Dużo cierpliwości i idzie gładko, po złożeniu nie ma śladu.

#8 Re: Narzędzia do otwierania tabletów

glemark 17 Квітня 2015, 16:08
Ja używam i są naprawdę super oryginalne narzędzia nokii stosowane w autoryzowanych serwisach i pisze tu o oryginałach a nie o chińskich zamiennikach. Dokładnie chodzi o rozbierak oznaczony jako SS-93 oraz kostkę SRT-6.

#9 Re: Narzędzia do otwierania tabletów

tati82 9 Червня 2015, 08:45
Korzystamy z kostek do grania na gitarze.

#10 Re: Narzędzia do otwierania tabletów

wozik 9 Червня 2015, 12:09
Witam
Ja korzystam z kostek do gry oraz "szczelinomierza" ;) dla niewtajemniczonych szczelinomierz był stosowany do ustawiania przerwy między "kowadełkiem" a "młoteczkiem" w motocyklach/motorowerach starego typu z zapłonem iskrowym :) Posiadam takowy z wachlarzem 40 listków różnej grubości świetnie sprawdza się do tego zadania.
Pozdrawiam

#11 Re: Narzędzia do otwierania tabletów

morph 9 Червня 2015, 12:58
wozik написав:Witam
Ja korzystam z kostek do gry oraz "szczelinomierza" ;) dla niewtajemniczonych szczelinomierz był stosowany do ustawiania przerwy między "kowadełkiem" a "młoteczkiem" w motocyklach/motorowerach starego typu z zapłonem iskrowym :) Posiadam takowy z wachlarzem 40 listków różnej grubości świetnie sprawdza się do tego zadania.
Pozdrawiam

Bardzo ciekawy pomysł z tym szczelinomierzem, różne grubości, odpowiedni kształt do wygodnego trzymania, nie deformuje się (oczywiście powyżej pewnej grubości listków), a elastyczność stali powoduje, że nic nie urwiemy w plastikach. Muszę się zaopatrzyć i przetestować. Sam zazwyczaj używam dużego stępionego skalpela (samej końcówki oczywiście).

Re: Narzędzia do otwierania tabletów

Google Adsense [BOT] 9 Червня 2015, 12:58
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість