• OCZ Vector SSD 512GB, uszkodzony po upgrade firmware.

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać pełny model nośnika oraz skrótowy opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis problemu, co zostało zrobione, wyniki tych działań oraz sformułowane zapytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 OCZ Vector SSD 512GB, uszkodzony po upgrade firmware.

przez yaro014 16 czerwca 2015, 14:18
Jak w temacie, mam OZC Vector SSD 512GB, zrobiłem mu upgrade firmware z 2.0 do 3.0 używając livecd ze strony OCZ, upgrade zakończyło się pomyślnie lecz po restarcie bios w thinkpad raportuje ze ma problem z rozpoznaniem urządzenia, windows go nie wykrywa a linux rozpoznaje go jako block device. Czy jest jakakolwiek szansa a żeby wgrać mu firmware ręcznie albo jakoś inaczej go postawić na nogi ? z tego co widzę to ciężko jest coś takiego przeprogramować ze względu na BGA ?

Obrazek

Obrazek

Re: OCZ Vector SSD 512GB, uszkodzony po upgrade firmware.

przez Google Adsense [BOT] 16 czerwca 2015, 14:18

#2 Re: OCZ Vector SSD 512GB, uszkodzony po upgrade firmware.

przez arvika 16 czerwca 2015, 16:45
Jaki kontroler tam siedzi? Pod termopadem.

#3 Re: OCZ Vector SSD 512GB, uszkodzony po upgrade firmware.

przez yaro014 16 czerwca 2015, 21:25
Witam, kontroler to : INDILINX IDX500M00-BC.

Obrazek

#4 Re: OCZ Vector SSD 512GB, uszkodzony po upgrade firmware.

przez arvika 16 czerwca 2015, 23:50
Podaj proszę jeszcze pełny model dysku z nalepki znamionowej. Chcę sprawdzić czy moje urzadzenia wspierają ten model. Jeśli tak, to być może będzie możliwość aktualizacji/naprawy firmware.

#5 Re: OCZ Vector SSD 512GB, uszkodzony po upgrade firmware.

przez yaro014 17 czerwca 2015, 00:54
Witam ponownie, przesyłam zdjęcie,

Qr code zwraca : VTR1-25SAT3-512G.RF,5E83A97059C608DE,A21K5011332000030,TASS284869
Obrazek

#6 Re: OCZ Vector SSD 512GB, uszkodzony po upgrade firmware.

przez arvika 17 czerwca 2015, 07:29
Wygląda na to ze chyba mam tylko możliwość odzysku danych z tego dysku, niestety bez możliwości naprawy FW.
Czy jesteś w stanie ponowić upgrade FW lub zrobić downgrade?

Re: OCZ Vector SSD 512GB, uszkodzony po upgrade firmware.

przez Google Adsense [BOT] 17 czerwca 2015, 07:29
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).