• funkcja "pomógł" - dlaczego znika po drugiej odpowiedzi?

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.

#1 funkcja "pomógł" - dlaczego znika po drugiej odpowiedzi?

by bayer 9 March 2015, 22:08
Witajcie,

Sprawa dotyczy funkcji "pomógł".
Jeśli ktoś z szanownych Kolegów odpowie na mój post, widać ją doskonale. Jeśli jednak wątek pociągniemy dalej (np. dopytam o coś), znika bezpowrotnie.
Da się ją gdzieś później znaleźć?

Re: funkcja "pomógł" - dlaczego znika po drugiej odpowiedzi?

by Google Adsense [BOT] 9 March 2015, 22:08

#2 Re: funkcja "pomógł" - dlaczego znika po drugiej odpowiedzi?

by Vogelek23 10 March 2015, 09:54
Funkcja "Pomógł" jest widoczna tylko wtedy, gdy ostatnim postem w danym temacie jest post autora tego tematu. Ma to na celu uniknięcie sytuacji, w których autor otrzyma pomoc, ale nie opisuje rozwiązania problemu w ostatnim, podsumowującym poście.

#3 Re: funkcja "pomógł" - dlaczego znika po drugiej odpowiedzi?

by bayer 10 March 2015, 10:34
Dzięki za info.
Czy analogiczna sytuacja ma miejsce w przypadku opcji [SOLVED]?

Być może można dodać tą informację do FAQ. Wydaje mi się, że wiele Użytkowników forum może być zdziwionych pojawianiem się i znikaniem tej opcji z "niewiadomych" powodów.

#4 Re: funkcja "pomógł" - dlaczego znika po drugiej odpowiedzi?  [SOLVED]

by Vogelek23 28 June 2015, 01:15
Usunąłem "znikanie" opcji Pomógł i nieco ją przebudowałem - obecnie opcja "Pomógł" jest dostępna wyłącznie wtedy, gdy ostatnim postem w danym wątku jest post jego założyciela (autora). Dopóki autor wątku nie napisze postu jako ostatni, wyświetlana jest informacja o braku dostępności opcji "Pomógł".

Re: funkcja "pomógł" - dlaczego znika po drugiej odpowiedzi?  [SOLVED]

by Google Adsense [BOT] 28 June 2015, 01:15