• Re-8500 firmware i profile.

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.

#1 Re-8500 firmware i profile.

przez janko23 10 lipca 2015, 07:52
Witam, kilka dni temu kupiłem Jovy Re-8500( z drugiej ręki).Mam kilka pytań:
1. Na stronie Hotair można pobrać firmware 1.07, natomiast na stronie http://www.jovysystems.com 1.10.Czym się różnią, i czy mogę je śmiało wgrać .Jak można sprawdzić jakie jest teraz. To samo się tyczy oprogramowania Pc suite -na hotair.pl jest 1.09 natomiast na jovysystems.com 5.0 .Które jest lepsze, czy wogóle brać się za aktualizację? itd..

PS. W programie pc suite 1.09 pole- ''export profiles to re-8500'' jest nie aktywne. I dodatkowo mam info o ''unlicensed version''. O co chodzi z tym brakiem licencji. Program łączy się z maszynką.Czy brak tej licencji powoduje tą blokadę wgrywania profili?. Jak uzyskać tą licencję.Może mi to ktoś wyjaśnić.

ad.1 :zaryzykowałem nie czekając na odpowiedź i wrzuciłem firmware ze strony http://www.jovysystems.com 1.10, i jak na razie jest chyba wszystko okey.Wiadomość dla zainteresowanych jak się to robi: naciskamy na maszynce przycisk "ok" i włączamy z tyłu maszynkę na 1. Po uruchomieniu programu pc suite widzimy że prosi on nas o wskazanie pliku do aktualizacji, wskazujemy, potwierdzamy, ładuje się .resetujemy lutownicę .I to by było wszystko. Na razie mnie martwi brak tej licencji, podobno trzeba napisać do jovy, podać numer s/n i doślą pliczek który wrzuca się do programu na kompie.Napisałem, pożyjemy, zobaczymy.

Re: Re-8500 firmware i profile.

przez Google Adsense [BOT] 10 lipca 2015, 07:52

#2 Re: Re-8500 firmware i profile.

przez 4goth 10 lipca 2015, 12:45
Licencję posiada osoba, która jako pierwsza zakupiła maszynę, więc od niej powinieneś ją otrzymać.
Jeśli zakup był ze sklepu HotAir to oni taką licencję przesyłają na adres email kupującego.

#3 Re: Re-8500 firmware i profile.

przez janko23 10 lipca 2015, 15:43
Tak zrobiłem, plik z licencją po podaniu numeru urządzenia przesłał mi hotair.pl . Plik to jovyre85.llc , niestety po wrzuceniu go do folderu z zainstalowaną aplikacją nic się nie dzieje.Nadal jest brak licencji. To jest ta aplikacja RE-8500_PC Suite_v1.09. System xp prof. instaluję się w C:\Program Files\Jovy Systems\Jovy PC Suite i tutaj wrzucam plik z licencją .Uruchamiam, urządzenie poprawnie wykrywane no i unlicensed. Zastanawiam się dlaczego mam z tym problem, może z tym plikiem licencyjnym jest coś nie tak. np: nazwa nieodpowiednia czy coś podobnego.

#4 Re: Re-8500 firmware i profile.

przez hatkey 12 lipca 2015, 13:30
Ja miałem u siebie 2 maszyny, jovy re-8500 i 2 pliki licencyjne od hotair i tylko właściwe pliki dopiero działają. Ja bym jeszcze męczył tych z hotaira.

#5 Re: Re-8500 firmware i profile.

przez janko23 12 lipca 2015, 20:10
Ten który otrzymałem nie zadziałał, obiecano mi pomoc.Poczekam do poniedziałku. A tak na marginesie to co, jak nie będę miał tego pliku to pozostanie mi tylko manualne operowanie maszyną?.Pozdrawiam

#6 Re: Re-8500 firmware i profile.

przez 4goth 12 lipca 2015, 20:46
Można utworzyć profil na maszynie "z palca" lub korzystać manualnie z maszyny.
Osobiście nie używam profili i działam na maszynie cały czas manualnie.
Tak mi jest po prostu wygodniej pracować.

#7 Re: Re-8500 firmware i profile.  [ROZWIĄZANY]

przez janko23 3 sierpnia 2015, 09:14
Pliki licencji otrzymałem i z bezpośrednio Jovy, jak i z firmy od której nabyłem. Jest już okey.Pozdrawiam

Re: Re-8500 firmware i profile.  [ROZWIĄZANY]

przez Google Adsense [BOT] 3 sierpnia 2015, 09:14