• Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czasu.

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#41 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez sebuncle 22 grudnia 2010, 19:25
katar83 napisał(a):Kupiłem 5 nowych układów od tube_buyer - trzy przyszły ok, dwa pozostałe jak 'po wojnie'. Z uwagi na to, że nie chciał zwrócić kosztów zwrotu - dostał negatywa i ZDECYDOWANIE NIE POLECAM nikomu.

I have also bought 3 chipset to tube_buyer, they were not new with scratches of reballing :evil: .
I've put negative feedback and complaint on paypal.I wait but he doesn't answers .
DO NOT BUY TO THIS SELLER !!!!!!

Re: Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez Google Adsense [BOT] 22 grudnia 2010, 19:25

#42 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez mdcs 22 grudnia 2010, 22:08
Nie bierzecie żadnych BGA od firmy lapkop serwis (allegro) www.lapkop.pl. Sprzedają rebale jako nowe. Sam się na 2 układy nadziałem w tym jeden zakupiłem ku mojemu zdziwieniu, bo nigdzie indziej nowych GPU do XBOXa nie było.

#43 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez gathor 22 grudnia 2010, 23:40
mdcs napisał(a):Nie bierzecie żadnych BGA od firmy lapkop serwis (allegro) http://www.lapkop.pl. Sprzedają rebale jako nowe. Sam się na 2 układy nadziałem w tym jeden zakupiłem ku mojemu zdziwieniu, bo nigdzie indziej nowych GPU do XBOXa nie było.

Ja w życiu nie kupię układów z serwisów (mówi to samo za siebie).
Póki co dogaduję się z gościem w chinach, ale nie przez żadne sklepy ani aukcje tylko prywatnie przez skejpa lub maile. Na szczęście nie prowadzi on żadnego sklepu, ani serwisu, tylko załatwia mi części "po znajomości".

Popieram wypowiedź o "Basi", bardzo dobrze utrzymuje kontakt z klientami, szybka dostawa i zawsze to czego potrzebuję. Na 100% polecam, choć ceny są na wysokim poziomie, ale jaka usługa - taka cena ;)

#44 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez DaCoPL 23 grudnia 2010, 09:00
gathor napisał(a):
mdcs napisał(a):Nie bierzecie żadnych BGA od firmy lapkop serwis (allegro) http://www.lapkop.pl. Sprzedają rebale jako nowe. Sam się na 2 układy nadziałem w tym jeden zakupiłem ku mojemu zdziwieniu, bo nigdzie indziej nowych GPU do XBOXa nie było.

Ja w życiu nie kupię układów z serwisów (mówi to samo za siebie).
Póki co dogaduję się z gościem w chinach, ale nie przez żadne sklepy ani aukcje tylko prywatnie przez skejpa lub maile. Na szczęście nie prowadzi on żadnego sklepu, ani serwisu, tylko załatwia mi części "po znajomości".

Popieram wypowiedź o "Basi", bardzo dobrze utrzymuje kontakt z klientami, szybka dostawa i zawsze to czego potrzebuję. Na 100% polecam, choć ceny są na wysokim poziomie, ale jaka usługa - taka cena ;)

Aczkolwiek PCCenter to też serwis i zachowują godność przy sprzedaży BGA.

#45 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez patol 23 grudnia 2010, 16:11
Wiecie może co się stało, że e-best_trade nie wysyła już nic do Polski? Chciałem sobie zamówić parę rzeczy a tu: Niedostępne dla Poland.

#46 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez DaCoPL 23 grudnia 2010, 17:24
A próbowałeś zadać pytanie? Ja jakiś czas pytałem o wysyłkę i nie było problemu.

#47 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez kwinto10 23 grudnia 2010, 17:26
W e-best_trade kupowałem 15 grudnia , bez problemu. Dostaje nawet numer przesyłki.

#48 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez patol 23 grudnia 2010, 17:39
Też wiele razy kupowałem u tego sprzedawcy. Dzisiaj natknąłem się na ten opis.

Edit.
Widocznie był jakiś błąd, dzisiaj normalnie już mogłem zamówić od e-best_trade.

#49 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez adam1114 4 stycznia 2011, 15:42
Próbował ktoś może z made in china albo alibaba ? wiadomo, scamerów sporo, ale niektórzy maja po 2 - 3 lata gold sellera i oferują często nowe układy z dc 09 10... ma ktoś doświadczenia ?

#50 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez shakez 5 stycznia 2011, 21:28
Czy ktoś z was kupował kiedyś na ebay.pl u tan9824.
Chcę u niego kupić sita do bezpośredniego grzania i nie wiem czy to rzetelny sprzedawca?
Ma też wiele układów więc może ktoś u niego kupował.

#51 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez adam1114 5 stycznia 2011, 22:10
Sita na pewno mogę polecić od sonic-2009r teraz chyba ich nie wystawiają, ale może maja w ofercie - warto spytać, sita były dobrej jakości, co ważne dostosowują się w 100 % do klienta, wysyłają jak się zażyczy, poczta EMS, kurier itd, bardzo dobrze mi się zawsze z nimi rozmawiało i zamawiało.

#52 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez delp 5 stycznia 2011, 22:33
adam1114 napisał(a):Próbował ktoś może z made in china albo alibaba ? wiadomo, scamerów sporo, ale niektórzy maja po 2 - 3 lata gold sellera i oferują często nowe układy z dc 09 10... ma ktoś doświadczenia ?

Kupowałem kilka razy i nie obeszło się bez "porażki".
Mogę polecić elitebrothers jeśli chodzi o płyty główne.
CINTE to wielka porażka jeśli chodzi o układy. NAWET JAKBY MIELI PO 1$ "DC11" TO OD NICH NIE KUPIĘ.
Czekam teraz na dostawę z innej firmy, u której kiedyś coś kupiłem. Jak będą układy OK to napiszę, jak nie też tu napiszę.
Jeśli masz znalazłeś coś to napisz w jakiej firmie, może ktoś u nich coś kupował lub sam kup i się podziel informacją "czy bubel czy OK".

#53 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez krzysiek007 7 stycznia 2011, 20:02
Witam.
Ja zakupiłem na ebay u "allstar-seller" kule i ani kul ani kasy. Niby mają oddać kasę, ale tygodnie mijają, a kasy i towaru brak, Oczywiście wymiana meilowa była i że oddadzą kasę, ale czas leci...
Ogólnie nie polecam.

#54 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez kwinto10 7 stycznia 2011, 20:31
Pierwsza paczka od "allstar-seller" nie dotarła. Wysłali drugi raz, poprosiłem o inny rozmiar kulek i nie było problemu.

#55 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez krzysiek007 7 stycznia 2011, 20:48
Ja też chciałem aby wysłali jeszcze raz, ale sprzedawca nie zareagował ponowiłem dzisiaj maila i zobaczymy co odpowiedzą.
Wole przesyłkę niż kasę.

#56 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez DjDave 7 stycznia 2011, 21:12
Kupiłem ACHI IR-PRO SC od world-etrade. Stacja dobrze zapakowana, miły kontakt oraz wycena na 48$ aby zapłacić mniej cła. Swoją drogą spodziewałem się gratisów do stacji, jednak takowych nie dostałem :(

#57 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez adam1114 7 stycznia 2011, 21:51
DjDave napisał(a):Kupiłem ACHI IR-PRO SC od world-etrade. Stacja dobrze zapakowana, miły kontakt oraz wycena na 48$ aby zapłacić mniej cła. Swoją drogą spodziewałem się gratisów do stacji, jednak takowych nie dostałem

Prawdopodobnie jest to ten sam sprzedawca co rumei-shopping maja ten sam towar i opisy, i wydaje się, że to dość rzetelny sprzedawca.

#58 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez DaCoPL 18 stycznia 2011, 10:41
Zdecydowanie, jak poprzednik nie polecam serwisu LAPKOP! Znajomy kupił u nich dwie 750 jako nowe, a to był bezczelny REBALL.

Na układach znajdowały się delikatne ryski, a na jednym z układów był biały niedomyty bród w okolicach kondensatorów.
Dodatkowo, układ usiadł na płycie przy 175 stopniach Celcjusza i niedziałał.

To tyle na temat tej firmy.

Nie polecam: LAPKOP.
Uzasadnienie: bezczelne reballe sprzedawane jako nowe.

#59 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez bluczek 25 stycznia 2011, 01:04
Zdecydowanie odradzam firmę osstore działającą na ebay - układy, które do mnie dotarły to złom.

#60 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez Rufio 25 stycznia 2011, 02:52
krzysiek007 napisał(a):Witam.
Ja zakupiłem na ebay u "allstar-seller" kule i ani kul ani kasy. Niby mają oddać kasę, ale tygodnie mijają, a kasy i towaru brak, Oczywiście wymiana meilowa była i że oddadzą kasę, ale czas leci...
Ogólnie nie polecam.

O to widzę że ten sprzedawca ciągle jest nie rzetelny. Kupowałem od nich na ebayu ostatnio na początku zeszłego roku - kule i sita. Płaciłem poprzez Paypal i pierwsza przesyłka nie dotarła. Przed upływem 40 dni otworzyłem spór na PayPalu tak, aby odzyskać zapłacona kasę i momentalnie przesyłka przyszła ekspresem w ciągu 4 dni. Pamiętaj, że jeżeli płaciłeś poprzez PayPal to zakupy masz ubezpieczone - trzeba tylko pamiętać, aby nie przekroczyć 40 dniowego terminu od płatności, bo później jest już za późno na odzyskanie pieniędzy...

pzdr
Rufio

Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez Google Adsense [BOT] 25 stycznia 2011, 02:52
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).