• Re-8500 firmware i profile.

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 Re-8500 firmware i profile.

janko23 10 Липня 2015, 07:52
Witam, kilka dni temu kupiłem Jovy Re-8500( z drugiej ręki).Mam kilka pytań:
1. Na stronie Hotair można pobrać firmware 1.07, natomiast na stronie http://www.jovysystems.com 1.10.Czym się różnią, i czy mogę je śmiało wgrać .Jak można sprawdzić jakie jest teraz. To samo się tyczy oprogramowania Pc suite -na hotair.pl jest 1.09 natomiast na jovysystems.com 5.0 .Które jest lepsze, czy wogóle brać się za aktualizację? itd..

PS. W programie pc suite 1.09 pole- ''export profiles to re-8500'' jest nie aktywne. I dodatkowo mam info o ''unlicensed version''. O co chodzi z tym brakiem licencji. Program łączy się z maszynką.Czy brak tej licencji powoduje tą blokadę wgrywania profili?. Jak uzyskać tą licencję.Może mi to ktoś wyjaśnić.

ad.1 :zaryzykowałem nie czekając na odpowiedź i wrzuciłem firmware ze strony http://www.jovysystems.com 1.10, i jak na razie jest chyba wszystko okey.Wiadomość dla zainteresowanych jak się to robi: naciskamy na maszynce przycisk "ok" i włączamy z tyłu maszynkę na 1. Po uruchomieniu programu pc suite widzimy że prosi on nas o wskazanie pliku do aktualizacji, wskazujemy, potwierdzamy, ładuje się .resetujemy lutownicę .I to by było wszystko. Na razie mnie martwi brak tej licencji, podobno trzeba napisać do jovy, podać numer s/n i doślą pliczek który wrzuca się do programu na kompie.Napisałem, pożyjemy, zobaczymy.

Re: Re-8500 firmware i profile.

Google Adsense [BOT] 10 Липня 2015, 07:52

#2 Re: Re-8500 firmware i profile.

4goth 10 Липня 2015, 12:45
Licencję posiada osoba, która jako pierwsza zakupiła maszynę, więc od niej powinieneś ją otrzymać.
Jeśli zakup był ze sklepu HotAir to oni taką licencję przesyłają na adres email kupującego.

#3 Re: Re-8500 firmware i profile.

janko23 10 Липня 2015, 15:43
Tak zrobiłem, plik z licencją po podaniu numeru urządzenia przesłał mi hotair.pl . Plik to jovyre85.llc , niestety po wrzuceniu go do folderu z zainstalowaną aplikacją nic się nie dzieje.Nadal jest brak licencji. To jest ta aplikacja RE-8500_PC Suite_v1.09. System xp prof. instaluję się w C:\Program Files\Jovy Systems\Jovy PC Suite i tutaj wrzucam plik z licencją .Uruchamiam, urządzenie poprawnie wykrywane no i unlicensed. Zastanawiam się dlaczego mam z tym problem, może z tym plikiem licencyjnym jest coś nie tak. np: nazwa nieodpowiednia czy coś podobnego.

#4 Re: Re-8500 firmware i profile.

hatkey 12 Липня 2015, 13:30
Ja miałem u siebie 2 maszyny, jovy re-8500 i 2 pliki licencyjne od hotair i tylko właściwe pliki dopiero działają. Ja bym jeszcze męczył tych z hotaira.

#5 Re: Re-8500 firmware i profile.

janko23 12 Липня 2015, 20:10
Ten który otrzymałem nie zadziałał, obiecano mi pomoc.Poczekam do poniedziałku. A tak na marginesie to co, jak nie będę miał tego pliku to pozostanie mi tylko manualne operowanie maszyną?.Pozdrawiam

#6 Re: Re-8500 firmware i profile.

4goth 12 Липня 2015, 20:46
Można utworzyć profil na maszynie "z palca" lub korzystać manualnie z maszyny.
Osobiście nie używam profili i działam na maszynie cały czas manualnie.
Tak mi jest po prostu wygodniej pracować.

#7 Re: Re-8500 firmware i profile.  [РІШЕНО]

janko23 3 Серпня 2015, 09:14
Pliki licencji otrzymałem i z bezpośrednio Jovy, jak i z firmy od której nabyłem. Jest już okey.Pozdrawiam

Re: Re-8500 firmware i profile.  [РІШЕНО]

Google Adsense [BOT] 3 Серпня 2015, 09:14

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість