• Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem and, the question.
  3. It is not allowed to post the attachments with complete documentations or BIOS files nor linking to any 3rd party websites hosting such files. It is only allowed to post the small portion of the documentation (up to one page per post).
  4. You can only describe one problem per topic. For each another problem you should open a new topic.
  5. It is strictly forbidden to ask for any kind of documentation or BIOS file. For such requests please use the DOCUMENTATION & BIOS/EFI REQUEST subforum.
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#1 Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

by maciek1221 28 July 2015, 07:14
Witam,
przymierzam się do zakupu multimetru z autozakresem. W pracy korzystam z Sanwy RD701 i jestem bardzo zadowolony, działa szybko i sprawnie. Szkoda mi jednak takiej kwoty na miernik do domu, bo większość napraw robię jednak w pracy.
Chciałem zapytać czy ktoś miał do czynienia z miernikami z aliexpresu, chodzi mi o jakość itd, czy warto. W przypadku Uni-t czy to jest jakaś marna podróba z kalkulatorem w środku, czy coś sensownego? Feedback do aukcji jest ok, a 100zł taniej niż w kraju.
Zakupy na ali to nie pierwszyzna dla mnie, więc proszę na temat, bez cła i podatku ;).

XXXXXXXXX

Nie wiem czy jest sens dopłacać do UT61E czy zostać przy tym vichy.

Pzdr

Re: Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

by Google Adsense [BOT] 28 July 2015, 07:14

#2 Re: Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

by hlw 28 July 2015, 09:34
Nie polecam unita, strasznie wolny. Mój ut71 zbiera kurz odkąd zacząłem mieć styczność z sanwą.

#3 Re: Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

by maciek1221 28 July 2015, 11:30
A jak z szybkością UT61E?

Linki usunięte, więc mierniki jakie mnie interesują to: UT61E, UT61D, Vichy VC99, wszystko z aliexpress.

edit: Szkoda było mi kasy na niepewnego Unita (może to był fake) więc po raz kolejny zaufałem chińskiej marce i zamówiłem Vichy vc99. Jak dojdzie to skrobnę jakąś recenzję, pzdr.

#4 Re: Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

by Qban 21 September 2015, 22:09
maciek1221 wrote:A jak z szybkością UT61E?

Linki usunięte, więc mierniki jakie mnie interesują to: UT61E, UT61D, Vichy VC99, wszystko z aliexpress.

edit: Szkoda było mi kasy na niepewnego Unita (może to był fake) więc po raz kolejny zaufałem chińskiej marce i zamówiłem Vichy vc99. Jak dojdzie to skrobnę jakąś recenzję, pzdr.

Nie chcę kolegę martwić, ale UT61E jest definitywnie lepszym wyborem. Używam od ponad roku i jestem zadowolony. Odświeżanie 2/sec, dokładny i dobrze wykonany. Szybki w teście przejścia bez opóźnień i dobrze zabezpieczony na wejściu, o dziwo lepiej niż droższy model ut71. W tym przedziale cenowym nie da się kupić lepszego mm definitywnie. Jeśli chodzi o Vichy vc99, to oprócz dużego czytelnego wyświetlacza nic dobrego nie mogę powiedzieć.

#5 Re: Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

by maciek1221 22 September 2015, 06:23
VC99 doszedł do mnie już jakiś czas temu. Bardzo dobrze się sprawuje, jest wystarczająco szybki itd, do diagnostyki płyt głównych i pomiarów na własnoręcznie wykonywanych pcb wystarcza w zupełności. Mam porównanie do sanwy o której mowa w pierwszym poście i wierzcie mi lub nie - nie ma dużej różnicy (może jedynie sanwa jest stabilniejsza na nóżce).

Polecam gorąco!

#6 Re: Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

by adeq4 20 October 2015, 10:07
Nie wiem jak w UT61D i UT61E ale w UT61A szybkość przełączania zakresów i przy teście diody jest nie do zaakceptowania przy serwisie płyt głównych.

Re: Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

by Google Adsense [BOT] 20 October 2015, 10:07
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).