• Rezygnacja z punktu "Pomógł"

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.

#1 Rezygnacja z punktu "Pomógł"

by amorphe 1 August 2015, 09:22
Nie wiem czy to jest problem, ale zapytam o celowość wyświetlania takiego komunikatu.
Nakreślę sytuację - chcę przyznać punkt "Pomógł" i w tym celu klikam odpowiednią ikonę.
Ale postanowiłem z tym poczekać np. jeszcze jeden dzień (może ktoś ma coś do dodania ?) - czyli w oknie "Czy na pewno chcesz przyznać "POMÓGŁ" za ten post?" klikam na "NIE".
W tym momencie otwiera się to:
Nie masz uprawnień do przyznawania "POMÓGŁ".

Wróć do listy "POMÓGŁ" użytkownika.

Nie powinno po prostu od razu przenieść mnie na stronę główną lub zamiast "Nie masz uprawnień ..." wyświetlić łącze do strony głównej ?
Ewentualnie poinformować mnie, że np. "Punkty nie zostały przyznane" lub "Zrezygnowałeś z przyznania punktów "Pomógł""
W końcu (na razie) zrezygnowałem z przyznania punktów... ale ostatecznie taką możliwość mam.

Zaraz wyjdzie, że się czepiam... ;)

Re: Rezygnacja z punktu "Pomógł"

by Google Adsense [BOT] 1 August 2015, 09:22

#2 Re: Rezygnacja z punktu "Pomógł"

by Vogelek23 1 August 2015, 09:47
W wolnym czasie zerknę i poprawię - istotnie, komunikat wprowadza w błąd, bo każdy zalogowany użytkownik ma uprawnienia do przyznawania punktów "Pomógł" w swoich tematach. Naświetlony problem jest globalny - dotyczy wszystkich użytkowników, którzy zrobią tak, jak opisałeś. Włącznie ze mną, bo właśnie to sprawdziłem ;)

#3 Re: Rezygnacja z punktu "Pomógł"  [SOLVED]

by Vogelek23 1 August 2015, 11:24
Sprawdź proszę, czy tak będzie w porządku - zmodyfikowałem co nieco.

#4 Re: Rezygnacja z punktu "Pomógł"

by amorphe 1 August 2015, 12:00
Tak, teraz przynajmniej widzę potwierdzenie, iż punktu nie przyznałem.

Jeśli nie poszło powiadomienie o (nie) przyznaniu punktu, to OK (ponieważ testowo zaznaczyłem opcję " Powiadomić użytkownika?" ale kliknąłem "NIE")
Jak dla mnie tutaj wszystko gra...

#5 Re: Rezygnacja z punktu "Pomógł"

by Vogelek23 2 August 2015, 14:29
Powiadomienie nie poszło - aż tak kiepskim koderem to ja nie jestem :lol: Czasami tylko jestem zbyt zawalony pracą ;) Czyli mam rozumieć, że można "odfajkować" ten temat na zielono?

#6 Re: Rezygnacja z punktu "Pomógł"

by amorphe 2 August 2015, 14:42
Czyli mam rozumieć, że można "odfajkować" ten temat na zielono?

Jak najbardziej.

Re: Rezygnacja z punktu "Pomógł"

by Google Adsense [BOT] 2 August 2015, 14:42