• Schematy rozmieszczenia elementów na PCB. Gdzie mogę takie znaleźć ??

#1 Schematy rozmieszczenia elementów na PCB. Gdzie mogę takie znaleźć ??

от LukaszGbk 4 Август 2015, 23:52
Witam wszystkich,

Mam pytanie, od kilku tygodni staram się znaleźć schematy dla programu Board View, niestety nie mam szczęścia, znalazłem tony PDF-ów ale schematów rozmieszczenia elementów znaleźć nie mogę.

Udało mi śię znaleźć programy które działają z takimi schematami, ale gdzie są schematy pytam się ja :P

Może o czymś nie wiem, coś przegapiłem, nie wiem, wiem natomiast że jest tu na forum napewno ktoś, kto może mi rozjaśnić sytuację i rozwiać wątpliwości w sparwie używania tego typu programów.

Dziękuję z góry za pomoc :)

Pozdrawiam.

Re: Schematy rozmieszczenia elementów na PCB. Gdzie mogę takie znaleźć ??

от Google Adsense [BOT] 4 Август 2015, 23:52

#2 Re: Schematy rozmieszczenia elementów na PCB. Gdzie mogę takie znaleźć ??  [РЕШЕНО]

от jurek1980 5 Август 2015, 05:56
Pliki boarview znajdziesz oczywiście na naszym forum w dziale download > schematy. Jeśli chodzi o pracę z BV proponuję odwiedzić dział szkoleń: szkolenie-nr-3-praca-z-boardview-t18191.html
Elvikom ma ogromną ilość wiedzy i materiałów.

#3 Re: Schematy rozmieszczenia elementów na PCB. Gdzie mogę takie znaleźć ??

от LukaszGbk 5 Август 2015, 08:50
Dziękuję za super szybkĄ odpowiedź Jurek :) (przepraszam za dziwne znaki, piszę z pracy i jakieŚ dziwne srkóty sĄ poustawiane :)

Instrukcje obsługi super pomocne dziękuję :)
Nadal nie udało mi się znaleźĆ schematów z rozszerzeniami .BV .BVM itd. itp. Byłem w dziale download ale wszystkie schematy sĄ z rozszerzeniem .PDF.
Przepraszam jeżeli utrudniam pracę, mam poprostu wrażenie że, albo źle szukam, albo nie wiem czego szukam :frustry:.

Wielkie dzięki jeszcze raz za szybkĄ odpowiedź :)

Pozdrawiam

#4 Re: Schematy rozmieszczenia elementów na PCB. Gdzie mogę takie znaleźć ??

от Vogelek23 22 Август 2015, 12:01
Grzybkins писал(а):Byłem w dziale download ale wszystkie schematy sĄ z rozszerzeniem .PDF.
Nieprawda - wystarczy, że wpiszesz w wyszukiwarkę forumową "boardview" a uzyskasz to, czego szukasz. Przykłady:
1. schemat-asus-a6j-a6ja-a6jc-a6jm-t63.html#p68515
2. schemat-apple-macbook-unibody-a1278-k6-051-8563-820-2879-t11466.html#p61750
3. schemat-acer-aspire-es1-111-quanta-zhk-t39590.html#p150006
I tak dalej.

Re: Schematy rozmieszczenia elementów na PCB. Gdzie mogę takie znaleźć ??

от Google Adsense [BOT] 22 Август 2015, 12:01