• Iphone 5, zniekształcony dzwięk w słuchawkach.

To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Iphone 5, zniekształcony dzwięk w słuchawkach.

przez LukaszGbk 13 sierpnia 2015, 08:16
Witam wszystkich :)

Jak w temacie, mam Iphona 5 który zniekształca dzwięk, ale tylko w słuchawkach, głoŚnik działa normalnie, wymieniłem taŚmę z portem ładowania i portem słuchawek na nowĄ, cały czas to samo.
Robiłem recovery, updaty i inne cuda :P nic nie pomogło. Podejrzenie padło na Hardware, teraz moje pytanie, co mógłbym sprawdziĆ i ewentualnie gdzie to się znajduje na płycie, co mogłoby powodowaĆ zniekształcenie dzwięku tylko w słuchawkach ?

Edit :

Znalazłem jeszcze jedną ciekawą rzecz z tym związaną, a mianowicie jak podłączam słuchawki w moim normalnie działającym iphonie, pasek głośności jest podzielony na białe i czerwone pole, przy włączonym "europejskim limicie głośności" czerwone pole wyznacza koniec skali, natomiast w telefonie zepsutym, całe pole głośności jest białe niezależnie od tego czy słuchawki są podłączone czy nie.

Dziękuje z góry za każdĄ pomoc :)

Pozdrawiam :)

Re: Iphone 5, zniekształcony dzwięk w słuchawkach.

przez Google Adsense [BOT] 13 sierpnia 2015, 08:16
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).