• IMAC A1225 kompatybilność kart graficznych

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 IMAC A1225 kompatybilność kart graficznych

patol 15 Жовтня 2015, 08:34
Witam.
Imac A1225 - oryginalnie była karta 109-B22531-10 z Chipsetem 216XJBKA15FG - niestety pieczona w piekarniku (a myślałem że elektroniczni kucharze odeszli w zapomnienie...), kupiłem drugą 109-B22531-10 ale na układzie 216RMAKA14FGX która działać nie chce. Komputer włącza się, lecz czarny ekran i świecą się tylko 3 diody na płycie. Czy te karty są zamienne? Podejrzewam że karta która kupiłem pochodzi z Imac'a A1224. Dodam jeszcze, że po założeniu karty GF8800 mam obraz - więc uszkodzenie pozostałych elementów wykluczone. Karty wizualnie różnią się tylko chipem graficznym oraz ilością VRAM - oryginalnie było 4 kości w nowej są tylko 2.
Proszę bardziej doświadczonych z jabłkami o podpowiedź.

Re: IMAC A1225 kompatybilność kart graficznych

Google Adsense [BOT] 15 Жовтня 2015, 08:34

#2 Re: IMAC A1225 kompatybilność kart graficznych

Vogelek23 15 Жовтня 2015, 20:33
patol написав:kupiłem drugą 109-B22531-10 ale na układzie 216RMAKA14FGX która działać nie chce.
Sprawdzona i 100% działająca, czy z Allegro?

Generalnie komputery iMac, które robiłem, nie były specjalnie wybredne, jeśli chodzi o karty grafiki, toteż jeśli karta jest z innego iMac'a i w dodatku ma to samo oznaczenie płyty, to nie powinno być zgrzytu. Ostatnio naprawiany przeze mnie iMac, pomimo wyświetlenia obrazu (co prawda z krzakami) nie zaświecił diody VIDEO ON. Dziwna sprawa.

#3 Re: IMAC A1225 kompatybilność kart graficznych

patol 15 Жовтня 2015, 20:34
Vogelek23 написав:czy z Allegro?

No niestety...

Re: IMAC A1225 kompatybilność kart graficznych

Google Adsense [BOT] 15 Жовтня 2015, 20:34
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).
Подібні Теми
Imac A2116, płyta: 820-01237-A zwarty kondensator na linii 5v[РІШЕНО]

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість