• Układy G86-730-A2 z 2012r ???

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Układy G86-730-A2 z 2012r ???

michalmwp 17 Жовтня 2015, 00:25
Witam

Jak to jest w końcu z tymi układami? Powszechnie wiadomo że 730-ka nie jest już produkowana i została zastąpiona 731-ką a tu dwóch uznanych za rzetelnych dostawców układów oferuje na Allegro wersje DC11i DC12. Czy to możliwe żeby Nvidia znając problem i mając gotowe rozwiązanie klepała nadal wadliwą serię?

Re: Układy G86-730-A2 z 2012r ???

Google Adsense [BOT] 17 Жовтня 2015, 00:25

#2 Re: Układy G86-730-A2 z 2012r ???

raddeon 17 Жовтня 2015, 10:23
Z tego co się orientuję nie ma wadliwych serii wszystkie mają paść po ok 2 latach w zależności od temperatury.Po za tym wymieniałem wyżej wymieniany układ i żaden mi nie wrócił.

#3 Re: Układy G86-730-A2 z 2012r ???

adam1114 17 Жовтня 2015, 10:54
raddeon написав:Z tego co się orientuję nie ma wadliwych serii wszystkie mają paść po ok 2 latach w zależności od temperatury.Po za tym wymieniałem wyżej wymieniany układ i żaden mi nie wrócił.

Nic podobnego, poprawione nVidie starych serii są tak samo wytrzymałe jak nowe nVidie, czyli bardzo bardzo wytrzymałe, nic nie pada po dwóch latach. Jest to skutek zastosowania wypełnienia pod rdzeniem które nVidia ma od Intela. Obszerne artykuły można przeczytać o tym w internecie. Najłatwiej poprawione układy jest rozróżnić po kolorze kleju wokół rdzenia, ma on lekko białawe zabarwienie.

Widział kolega nVidie po 2009/2010 roku które masowo padają po 2 latach ?

Jeśli chodzi o 730 czy 770, każdy nowy układ, nawet wadliwy, wytrzyma kilka lat o ile jest faktycznie nowy, zamontowany zgodnie ze sztuką, a zastosowane pasty lub thermopady są wysokiej klasy, szczególnie chodzi tu o thermopady które często są kupowane po taniości lub zostawiane są stare.

#4 Re: Układy G86-730-A2 z 2012r ???

michalmwp 17 Жовтня 2015, 12:22
Sam montuję czasami układy DC07/08 bo skoro pierwszy montaż wytrzymał 6 lat to drugi nieużywany układ teraz też wytrzyma tyle samo. Ale chodzi mi o to czy Nvidia produkuje 730-ki DC12 czy należy te egzemplarze traktować jako szlify i omijać z daleka.

Re: Układy G86-730-A2 z 2012r ???

Google Adsense [BOT] 17 Жовтня 2015, 12:22
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість