• Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

przez maciek1221 28 lipca 2015, 07:14
Witam,
przymierzam się do zakupu multimetru z autozakresem. W pracy korzystam z Sanwy RD701 i jestem bardzo zadowolony, działa szybko i sprawnie. Szkoda mi jednak takiej kwoty na miernik do domu, bo większość napraw robię jednak w pracy.
Chciałem zapytać czy ktoś miał do czynienia z miernikami z aliexpresu, chodzi mi o jakość itd, czy warto. W przypadku Uni-t czy to jest jakaś marna podróba z kalkulatorem w środku, czy coś sensownego? Feedback do aukcji jest ok, a 100zł taniej niż w kraju.
Zakupy na ali to nie pierwszyzna dla mnie, więc proszę na temat, bez cła i podatku ;).

XXXXXXXXX

Nie wiem czy jest sens dopłacać do UT61E czy zostać przy tym vichy.

Pzdr

Re: Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

przez Google Adsense [BOT] 28 lipca 2015, 07:14

#2 Re: Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

przez hlw 28 lipca 2015, 09:34
Nie polecam unita, strasznie wolny. Mój ut71 zbiera kurz odkąd zacząłem mieć styczność z sanwą.

#3 Re: Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

przez maciek1221 28 lipca 2015, 11:30
A jak z szybkością UT61E?

Linki usunięte, więc mierniki jakie mnie interesują to: UT61E, UT61D, Vichy VC99, wszystko z aliexpress.

edit: Szkoda było mi kasy na niepewnego Unita (może to był fake) więc po raz kolejny zaufałem chińskiej marce i zamówiłem Vichy vc99. Jak dojdzie to skrobnę jakąś recenzję, pzdr.

#4 Re: Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

przez Qban 21 września 2015, 22:09
maciek1221 napisał(a):A jak z szybkością UT61E?

Linki usunięte, więc mierniki jakie mnie interesują to: UT61E, UT61D, Vichy VC99, wszystko z aliexpress.

edit: Szkoda było mi kasy na niepewnego Unita (może to był fake) więc po raz kolejny zaufałem chińskiej marce i zamówiłem Vichy vc99. Jak dojdzie to skrobnę jakąś recenzję, pzdr.

Nie chcę kolegę martwić, ale UT61E jest definitywnie lepszym wyborem. Używam od ponad roku i jestem zadowolony. Odświeżanie 2/sec, dokładny i dobrze wykonany. Szybki w teście przejścia bez opóźnień i dobrze zabezpieczony na wejściu, o dziwo lepiej niż droższy model ut71. W tym przedziale cenowym nie da się kupić lepszego mm definitywnie. Jeśli chodzi o Vichy vc99, to oprócz dużego czytelnego wyświetlacza nic dobrego nie mogę powiedzieć.

#5 Re: Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

przez maciek1221 22 września 2015, 06:23
VC99 doszedł do mnie już jakiś czas temu. Bardzo dobrze się sprawuje, jest wystarczająco szybki itd, do diagnostyki płyt głównych i pomiarów na własnoręcznie wykonywanych pcb wystarcza w zupełności. Mam porównanie do sanwy o której mowa w pierwszym poście i wierzcie mi lub nie - nie ma dużej różnicy (może jedynie sanwa jest stabilniejsza na nóżce).

Polecam gorąco!

#6 Re: Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

przez adeq4 20 października 2015, 10:07
Nie wiem jak w UT61D i UT61E ale w UT61A szybkość przełączania zakresów i przy teście diody jest nie do zaakceptowania przy serwisie płyt głównych.

Re: Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

przez Google Adsense [BOT] 20 października 2015, 10:07
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).