• Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

maciek1221 28 Липня 2015, 07:14
Witam,
przymierzam się do zakupu multimetru z autozakresem. W pracy korzystam z Sanwy RD701 i jestem bardzo zadowolony, działa szybko i sprawnie. Szkoda mi jednak takiej kwoty na miernik do domu, bo większość napraw robię jednak w pracy.
Chciałem zapytać czy ktoś miał do czynienia z miernikami z aliexpresu, chodzi mi o jakość itd, czy warto. W przypadku Uni-t czy to jest jakaś marna podróba z kalkulatorem w środku, czy coś sensownego? Feedback do aukcji jest ok, a 100zł taniej niż w kraju.
Zakupy na ali to nie pierwszyzna dla mnie, więc proszę na temat, bez cła i podatku ;).

XXXXXXXXX

Nie wiem czy jest sens dopłacać do UT61E czy zostać przy tym vichy.

Pzdr

Re: Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

Google Adsense [BOT] 28 Липня 2015, 07:14

#2 Re: Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

hlw 28 Липня 2015, 09:34
Nie polecam unita, strasznie wolny. Mój ut71 zbiera kurz odkąd zacząłem mieć styczność z sanwą.

#3 Re: Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

maciek1221 28 Липня 2015, 11:30
A jak z szybkością UT61E?

Linki usunięte, więc mierniki jakie mnie interesują to: UT61E, UT61D, Vichy VC99, wszystko z aliexpress.

edit: Szkoda było mi kasy na niepewnego Unita (może to był fake) więc po raz kolejny zaufałem chińskiej marce i zamówiłem Vichy vc99. Jak dojdzie to skrobnę jakąś recenzję, pzdr.

#4 Re: Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

Qban 21 Вересня 2015, 22:09
maciek1221 написав:A jak z szybkością UT61E?

Linki usunięte, więc mierniki jakie mnie interesują to: UT61E, UT61D, Vichy VC99, wszystko z aliexpress.

edit: Szkoda było mi kasy na niepewnego Unita (może to był fake) więc po raz kolejny zaufałem chińskiej marce i zamówiłem Vichy vc99. Jak dojdzie to skrobnę jakąś recenzję, pzdr.

Nie chcę kolegę martwić, ale UT61E jest definitywnie lepszym wyborem. Używam od ponad roku i jestem zadowolony. Odświeżanie 2/sec, dokładny i dobrze wykonany. Szybki w teście przejścia bez opóźnień i dobrze zabezpieczony na wejściu, o dziwo lepiej niż droższy model ut71. W tym przedziale cenowym nie da się kupić lepszego mm definitywnie. Jeśli chodzi o Vichy vc99, to oprócz dużego czytelnego wyświetlacza nic dobrego nie mogę powiedzieć.

#5 Re: Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

maciek1221 22 Вересня 2015, 06:23
VC99 doszedł do mnie już jakiś czas temu. Bardzo dobrze się sprawuje, jest wystarczająco szybki itd, do diagnostyki płyt głównych i pomiarów na własnoręcznie wykonywanych pcb wystarcza w zupełności. Mam porównanie do sanwy o której mowa w pierwszym poście i wierzcie mi lub nie - nie ma dużej różnicy (może jedynie sanwa jest stabilniejsza na nóżce).

Polecam gorąco!

#6 Re: Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

adeq4 20 Жовтня 2015, 10:07
Nie wiem jak w UT61D i UT61E ale w UT61A szybkość przełączania zakresów i przy teście diody jest nie do zaakceptowania przy serwisie płyt głównych.

Re: Miernik Uni-t z aliexpress z Chin

Google Adsense [BOT] 20 Жовтня 2015, 10:07
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей