Witam. Mam problem z płytą Asrock N68PV-GS która nowością nie jest jak wiadomo z proc AMD Athlon II. Problem polega na tym, że po włączeniu płyta wstaje i od razu wygasa po kilku próbach wstaje ale nic się nie dzieje. Robiłem reset cmos baterią i zworką, spradziłem ram, kartę graficzną i procesor (bez procesora wstaje normalnie, mam drugą płytę na której procesor pracuje normalnie). Po tym jak już po próbach płyta wstanie, mam na płytce diagnostycznej błąd d0 (D0): "The nmi is disabled. Power-on delay starts. Verification of the initialization code checksum".
Z góry dzięki za cenne wskazówki. Pzdr
-- 30 października 2015, 16:22 --
Płyta nie dawała obrazu ani przez kartę zintegrowaną ani przez dedykowaną. Podgrzałem mostek i na razie płyta ruszyła i działa. Uruchomiona już z 10 razy za każdym razem reaguje prawidłowo. Ale raczej to nie jest rozwiązanie na dłuższą metę.
Z góry dzięki za cenne wskazówki. Pzdr
-- 30 października 2015, 16:22 --
Płyta nie dawała obrazu ani przez kartę zintegrowaną ani przez dedykowaną. Podgrzałem mostek i na razie płyta ruszyła i działa. Uruchomiona już z 10 razy za każdym razem reaguje prawidłowo. Ale raczej to nie jest rozwiązanie na dłuższą metę.