• Dotacja forum a punkty

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.

#1 Dotacja forum a punkty

by lufex 27 November 2015, 19:15
Witam chciałem zapytać, czy dotacja na rzecz forum daje punkty? czy tez nie. Bo chciałbym pobrać schemat, rozumiem że nic za darmo, ale czytając forum, znalazłem dwa sprzeczne watki. Więc jak to jest, czy tylko można wpłacać określoną kwotę 100 zł ? czy można np 50, lub też 200zł ? jak by się to przekładało na punkty?

Pozdrawiam

Re: Dotacja forum a punkty

by Google Adsense [BOT] 27 November 2015, 19:15

#2 Re: Dotacja forum a punkty  [SOLVED]

by Vogelek23 27 November 2015, 22:20
lufex wrote:ale czytając forum, znalazłem dwa sprzeczne watki.
Gdybyś był łaskaw podać linki do tych postów, miałbym pewny punkt odniesienia. A tak to nie wiem, co konkretnie wyczytałeś i gdzie.

lufex wrote:Więc jak to jest, czy tylko można wpłacać określoną kwotę 100 zł ? czy można np 50, lub też 200zł ?
Przede wszystkim należy pamiętać, że dotacja (a właściwie powinno być: DONACJA - i tym słowem od dziś będziemy operowali) nie jest środkiem płatniczym za usługi, dostępne w ramach forum. Należy ją traktować zgodnie z jej znaczeniem - jako dobrowolne wsparcie na rzecz forum. Takim samym wsparciem jest dzielenie się doświadczeniem czy posiadanymi zasobami. Do błyskawicznego zwiększenia ilości punktów służy zaś opcja doładowań: topup.php

Przy okazji - ponieważ Twój wątek przyczynił się do znalezienia błędu znaczeniowego (dotychczasowe słowo DOTACJA nie jest poprawne w odniesieniu do środków, przekazywanych przez naszych donatorów), otrzymujesz ode mnie skromny bonusik punktowy :)

#3 Re: Dotacja forum a punkty

by lufex 28 November 2015, 00:32
Dziękuję za odpowiedz, śledziłem wątek dotacji powiedzmy "wybiórczo", ale to na pewno ten wątek i z tego co widzę to nie ma już tego postu.

Nie mam tam opcji cytuj więc napisze ręcznie.

czorny napisał(a):
Przy okazji zapytać też bym chciał czy są przyznawane punkty za dotację, gdyż dokonałem wpłaty ostatnio, ale nie zwróciłem uwagi czy ilość punktów się zmieniła.

mikesh: Punkty nie są przyznawane.

A później kolejny post to twój Vogelek, był o jakieś kwocie 4.2 i kłótniach o ile mnie pamięć nie myli.

No ale teraz jest wszystko jasne.

Pozdrawiam

#4 Re: Dotacja forum a punkty

by lufex 28 November 2015, 23:18
Witam, więc udało mi się doładować punkty za pomocą PayPal, co za tym idzie punkty mam już na koncie. Dziękuje za sprostowanie niejasności, być może są osoby jak ja które które miały podobny dylemat, potwierdzam że działa.

Pozdrawiam

Re: Dotacja forum a punkty

by Google Adsense [BOT] 28 November 2015, 23:18